Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη με άρωμα μαστίχας και σος μελιού

Νόστιμο ρυζόγαλο με άρωμα μαστίχας και σος μελιού για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου γλυκά, χωρίς τύψεις! Δεν έχει ζάχαρη παρά μόνο μέλι και πρόκειται για το πιο απολαυστικό επιδόρπιο!

Μια ελληνική παραδοσιακή συνταγή που πλέον μπορούν να την απολαύσουν ακόμη κι εκείνοι που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταναλώσουν ζάχαρη! Η συνταγή είναι πανεύκολη και ανυπομονούμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω:

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια ξεπλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αφού έχει ξεκινήσει να βράζει το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό.

Δείτε ακόμα Ρυζόγαλο με εβαπορέ με γεύση βανίλιας και κανέλας

Βράζουμε στη συνέχεια το γάλα και την σκόνη μαστίχας Χίου. Προσθέτουμε το μείγμα μας στην κατσαρόλα με το ρύζι. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε και το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να πήξει.

Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6-7 μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει λίγο το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κανέλα. Διατηρείτε στο ψυγείο και όταν θέλουμε να το σερβίρουμε βάζουμε από πάνω και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι άνθεων ( ή αλλιώς ανθόμελο) .

Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη με άρωμα μαστίχας και σος μελιού

 

Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη με άρωμα μαστίχας και σος μελιού

Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Helena’s Greek cooking

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close