Σαλάτα- με- μαυρομάτικα- και- πιπεριά- Φλωρίνης-

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και πιπεριά Φλωρίνης για όλες τις ώρες!

Η σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και πιπεριά Φλωρίνης είναι ένα πιάτο που οι άνθρωποι στην Ελλάδα το τρώνε συχνά και κυρίως την Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι μία νηστίσιμη σαλάτα όταν δεν περιέχει ούτε σταγόνα λαδιού και πάντα είναι πολύ υγιεινή.

Η σημερινή μας συνταγή έχει λάδι όμως αν το αφαιρέσουμε αυτήν την σαλάτα μπορούμε να την απολαύσουμε και στις περιόδους νηστείας. Η σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια είναι υπέροχη και πεντανόστιμη μα πάνω από όλα απόλυτα θρεπτική.

Έτσι αποτελεί μία ιδανική συνταγή για όλη την οικογένεια – ειδικά αν βγάλετε το κρεμμύδι που συνήθως δεν αρέσει στα παιδιά – και είναι vegan. Μετά την συνταγή  Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και θαλασσινά η παρακάτω συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Δείτε παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε αλατισμένο νερό. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές μέχρι να βράσουν. Το νερό το αλλάζουμε κάθε φορά που μαυρίζει το νερό. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ αφού βράσουν.

Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το αγγούρι, την πιπεριά Φλωρίνης, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές και ρίχνουμε τα υλικά μας στο μπολ με τα μαυρομάτικα φασόλια. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και απολαμβάνουμε.

Δείτε ακόμα Δροσερή σαλάτα με μαυρομάτικα και ρύζι

Σαλάτα- με- μαυρομάτικα -και- πιπεριά- Φλωρίνης-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Κοτανίδου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close