Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια λαχανικών με πατάτες, πιπεριές Φλωρίνης και μυρωδικά για την νηστεία της Σαρακοστής από τον Γιώργο Ζώλη.
Υλικά:
- πατατες 800 γραμμάρια
- κολοκυθάκια 4
- καρότο 3
- πιπεριά Φλωρίνης 2
- κρεμμυδι 1
- μανιταρια 5
- ελαιολαδο 100 ml
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- δυοσμος 10 φύλλα φρέσκος
- μαιντανος 1/2 ματσάκι
- καλαμποκάλευρο 200-300 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα Κατά βούληση
Συνταγή για αφράτα, νόστιμα και εύκολα μπιφτέκια λαχανικών με πατάτες, κολοκυθάκια και πιπεριές Φλωρίνης, για τη νηστεία της Σαρακοστής αλλά και για ένα vegan μενού. Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών από τον Γιώργο Ζώλη που θα κάνουν τη νηστεία απόλαυση.
Vegan μπιφτέκια λαχανικών του Γιώργου Ζώλη
Μπιφτέκια λαχανικών με κολοκυθάκια, πατάτες, πιπεριές Φλωρίνης και μυρωδικά για μικρούς και μεγάλους. Είναι νόστιμα, αφράτα και εύκολα και σίγουρα αξίζει να τα εντάξετε στο σαρακοστιανό σας μενού. Τα παιδιά θα δοκιμάσουν λαχανικά με αυτόν τον τρόπο πιο εύκολα από ποτέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σαρακοστιανά μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο:

Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Έπειτα κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε και τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια. Καλύπτουμε με καυτό νερό τα λαχανικά.

Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για 25 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Επίσης βάζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε τα λαχανικά που έβραζαν και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Συνταγή για παιδιά: Μπιφτέκια λαχανικών στον φούρνο
Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για λίγα λεπτά. Λαδώνουμε τα χέρια μας, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε τα μπιφτέκια με ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 35 λεπτά στις αντιστάσεις.

Tips
Αντί για φρέσκο δυόσμο μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο.

Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr