Συνταγή για παραδοσιακό ιμάμ μπαϊλντί με την συνταγή της γιαγιάς για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας την Σαρακοστή.
Υλικά:
Συνταγή για σαρακοστιανό ιμάμ μπαϊλντί με την αυθεντική συνταγή της γιαγιάς. Οι μελιτζάνες και τα κρεμμύδια γίνονται σκέτο γλύκισμα ενώ βάλαμε και μερικές πατάτες για επιπλέον νοστιμιά. Το τέλειο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια σε κάθε περίοδο νηστείας και όχι μόνο.
Μελιτζάνες ιμάμ μπαιλντι
Το ιμάμ μπαϊλντί είναι από τις αγαπημένες μας παιδικές αναμνήσεις. Μπορεί να μην τρελαινόμασταν για μελιτζάνες, όταν ήμασταν παιδιά, όμως με αυτόν τον τρόπο και φέτα, τις τσακίζαμε! Βέβαια, διανύουμε νηστεία Σαρακοστής, οπότε αντί για φέτα, μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποιο νηστίσιμο τυρί. Όμως το αποτέλεσμα θα είναι πάντα άπαιχτο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Σαρακοστιανό ιμάμ της γιαγιάς:

Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σταυρωτά και τις χαράζουμε από τη μία πλευρά. Έπειτα τις τηγανίζουμε. Στρώνουμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες μαζί με το σκόρδο. Τα αχνίζουμε με λίγο νερό για να φύγει η πικρίλα.
Στραγγίζουμε το νερό και μετά τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.
Ιμάμ μελιτζάνες χωρίς λάδι-Αλάδωτες
Έπειτα γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και την σάλτσα και βάζουμε τις πατάτες σε μπαστούνια ανάμεσα στις μελιτζάνες. Μαγειρεύουμε στον φούρνο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το φαγητό και να πάρει χρώμα.

Την συνταγή την είδαμε στη σελίδα Σπιτικές δημιουργικές απολαυσεις με την Άννα
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr