Συνταγή για στιφάδο με μελωμένη σάλτσα και μανιτάρια Πόρτο Μπέλο για την νηστεία της Σαρακοστής ή για αποτοξίνωση από το κρέας.

Υλικά:

Συνταγή για μελωμένο στιφάδο με μανιτάρια Πόρτο Μπέλο για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας στη νηστεία της Σαρακοστής. Μία πολύ νόστιμη και θρεπτική ιδέα για μεσημεριανό και αν είστε vegan ή θέλετε να αποτοξινωθείτε από το κρέας.

Σκορδάτη τηγανιά με μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι πολύ νόστιμα και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψεις και να τα απολαύσεις. Αυτή τη φορά θα τα δοκιμάσουμε σε μελωμένο στιφάδο. Το φτιάξαμε πρόσφατα και η αλήθεια είναι ότι ξετρελαθήκαμε με τη γεύση του, οπότε σας το προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μελωμένο στιφάδο με μανιτάρια για τη Σαρακοστή:

Μελωμένο-στιφάδο-με μανιτάρια-για τη Σαρακοστή-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα στα τέσσερα και τα σοτάρουμε κι αυτά.

Κοκκινιστά μύδια σαγανάκι με μανιτάρια

Σβήνουμε με την μαυροδάφνη και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, τα ντοματίνια, τον πελτέ ντομάτας και το νερό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Μελωμένο-στιφάδο-με μανιτάρια-για τη Σαρακοστή-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr