Σαρδέλα -με -σάλτσα- μουστάρδας-

Μυρωδάτη σαρδέλα με σάλτσα μουστάρδας για ορεκτικό, για μεζέ ή και για κυρίως πιάτο με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Οι σαρδέλες είναι ψάρια με πολύ μεγάλη νοστιμιά και μία μυρωδιά που σου θυμίζει Καλοκαίρι. Εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς τους που φυσικά είναι ευχάριστη και της πλούσιας γεύσης τους τις σαρδέλες στην Ελλάδα τις απολαμβάνουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Ο πιο συνηθισμένος είναι να κάνουμε παστές σαρδέλες και να συνοδεύουμε την φασολάδα ή τις φακές μας. Σήμερα θα ψήσουμε σαρδέλες με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο , μία υπέροχη σάλτσα που θα απογειώσει την γεύση.

Δείτε ακόμα Σαρδέλες στο φούρνο σαν τηγανιτές

Μπορείτε να απολαύσετε την σαρδέλα με σάλτσα μουστάρδας με πατάτες φούρνου ή ρύζι. Επίσης αυτήν την σάλτσα μουστάρδας μπορείτε να την δοκιμάσετε και στις σαρδέλες που θα ψήσετε στα κάρβουνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις σαρδέλες με σάλτσα μουστάρδας:

Εκτέλεση για την σάλτσα μουστάρδας

Σε ένα μπολ βάζουμε την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι η σάλτσα μας να γίνει ομογενής και απαλή. Την βάζουμε στο ψυγείο και ξεκινάμε την παρασκευή για τις σαρδέλες.

Εκτέλεση για τις σαρδέλες

Αρχικά καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο. Τοποθετούμε τις μισές σαρδέλες σε ένα ταψί με το δέρμα προς τα κάτω. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο της μαρινάδας, μαζί με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Μαρινάρουμε με την μισή μαρινάδα τις σαρδέλες και από πάνω βάζουμε αλάτι.

Τοποθετούμε τις υπόλοιπες σαρδέλες από πάνω αυτή τη φορά με το δέρμα προς τα πάνω. Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, ντομάτα, το ελαιόλαδο για τις σαρδέλες, λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε.

Σερβίρουμε τις σαρδέλες περιχύνοντάς ‘τες με την σάλτσα μουστάρδας και απολαμβάνουμε.

σαρδέλες-με-σάλτσα-μουστάρδας-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσανθη Μιχου

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close