Συνταγή για ακαταμάχητη σιροπιαστή σοκολατόπιτα με βελούδινο γλάσο σοκολάτας που διαφέρει από τα συνηθισμένα.
Υλικά:
- αυγα 3 μεγάλα
- ζαχαρη 120 γραμμάρια κρυσταλλική
- βανίλια 1 κάψουλα
- σπορέλαιο 100 ml
- νερό 100 ml
- κακαο 50 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 160 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 1 πρέζα
Για το σιρόπι:
Για τη κρέμα σοκολάτας:
- Γάλα φρέσκο 450 ml
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
- κουβερτουρα 150 γραμμάρια
- μερεντα 200 γραμμάρια
Συνταγή για ακαταμάχητη σιροπιαστή σοκολατόπιτα με ένα ιδιαίτερο αλλά εύκολο γλάσο σοκολάτας που διαφέρει από τα υπόλοιπα. Η Σόφη Τσιώπου μας δείχνει μία νόστιμη σοκολατόπιτα με μερέντα και σπιτικό σιρόπι που θα την φτιάχνετε συνέχεια.
Οικονομική σοκολατόπιτα
Αν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη σοκολατόπιτα. Είναι αφράτη, ζουμερή και απόλυτα σοκολατένια, όμως αυτό που την κάνει να διαφέρει από τις υπόλοιπες, είναι το ιδιαίτερο γλάσο της με αλεύρι. Απλά δοκιμάστε την!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ακαταμάχητη σιροπιαστή σοκολατόπιτα:

Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και τα βράζουμε όλα μαζί για 1 λεπτό, μετρώντας από το σημείο βρασμού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για το κέικ
Στο μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε το μίξερ και με ένα χτυπητήρι ρίχνουμε και ανακατεύουμε παράλληλα το σπορέλαιο και το νερό. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ εξίσου κοσκινισμένα.
Γλυκό της τελευταίας στιγμής: Σοκολατόπιτα
Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά και το αδειάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Τσεκάρουμε προς το τέλος με ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Το σιροπιάζουμε καυτό με το κρύο σιρόπι.
Εκτέλεση για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα, την ζάχαρη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να πήξει ελαφρώς. Έπειτα απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την μερέντα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη σοκολατόπιτα και γαρνίρουμε με μερέντα ή φυστικοβούτυρο ή καραμελωμένο ζαχαρούχο. Βάζουμε τη σοκολατόπιτα στο ψυγείο και όταν παγώσει σερβίρουμε.
Tips
Η μερέντα, το καραμελωμένο ζαχαρούχο ή το φυστικοβούτυρο είναι προαιρετικά.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr