Σιροπιαστό-γλυκό-με μήλο-συνταγή-

Συνταγή για σιροπιαστό γλυκό με μήλο, καρύδια μελωμένο σιρόπι και τραγανό φύλλο κρούστας .

για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας και να τρατάρετε τους καλεσμένους σας. Μία συνταγή της φίλης μας Aristi Georgousi Kiriakopoulou.

 

Ονειρεμένα ατομικά σαραγλί

 

Σήμερα σας έχουμε ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό με μήλο, τώρα που τα μήλα βρίσκονται στην εποχή τους και είναι μέσα στη γλύκα και στα αρώματα. Φτιάχνεται πανεύκολα με φύλλο κρούστας, μελωμένο σιρόπι και μερικά ακόμη απλά υλικά. Σιροπιασμένα και αρωματικά, θα τα λατρέψετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σιροπιαστό γλυκό με μήλο:

Σιροπιαστό-γλυκό-με μήλο-συνταγή-

Εκτέλεση για το σιροπιαστό γλυκό με μήλο

Αρχικά ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στο τρίφτη. Έπειτα τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τα σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά των μήλων. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια, το κονιάκ, τις σταφίδες, την καστανή ζάχαρη, το γαρίφαλο και την κανέλα.

Βουτυρώνουμε με το αιγοπρόβειο βούτυρο ανά δύο φύλλα κρούστας και τοποθετούμε 1 κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση, από τη μικρή πλευρά του φύλλου. Το κάνουμε ρολό και τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί, αφού βάλουμε και όλο το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.

 

Σιροπιαστή σοκολατένια καρυδόπιτα

 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και σιροπιάζουμε το χλιαρό γλυκό με καυτό σιρόπι.

Tips για το σιροπιαστό γλυκό με μήλο

Αντί για καστανή ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε κρυσταλλική ζάχαρη. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια ή ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.

Σιροπιαστό-γλυκό-με μήλο-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close