Sloppy Joe με Μπριός

Συνταγή για Sloppy Joe berger σε χάμπουργκερ με ένα φανταστικό χειροποίητο ψωμάκι μπριός και τον κιμά που περίσσεψε. Τα sloppy joe ή Messy Joe είναι σάντουιτς, που αποτελούνται από μοσχαρίσιο κρέας ή χοιρινό, κρεμμύδια, σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ, σάλτσα Worcestershire και άλλα καρυκεύματα, και σερβίρονται χάμπουργκερ. Το πιάτο προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 20ού αιώνα.

Κι αφού κάναμε ένα μικρό μάθημα για να ξέρουμε και τι τρώμε, ήρθε η στιγμή να το μαγειρέψουμε κιόλας. Αν δεν έχετε δοκιμάσει sloppy joe ήρθε η στιγμή να το κάνετε.

Στην σημερινή μας συνταγή θα τα απολαύσουμε με πανεύκολα σπιτικά ψωμάκια μπριός που είναι σκέτος αφρός και με μία υπέροχη γέμιση που περιλαμβάνει μοσχαρίσιο κιμά, κέτσαπ, μουστάρδα, μπούκοβο, καπνιστή πάπρικα και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Sloppy_ Joe_ berger_ Το_ απόλυτο_ χαμπουργκερ_

Δείτε ακόμα Σπιτικά μπέργκερ ιδανικά για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτυ!

Το Sloppy Joe berger Είναι ένα σάντουις ιδανικό για βραδινό ή και για μεσημεριανό και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες. Επίσης αυτά τα sloppy joe είναι μία εύκολη επιλογή για να εμπλουτίσουμε τον μπουφέ μας! Αν αφαιρέσετε τα πικάντικα καρυκεύματα μπορούν να το απολαύσουν και τα παιδιά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για τα μπριός

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το γάλα, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό το οποίο πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία και μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα.

Η ζύμη θα πρέπει επίσης να κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη για μία ώρα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, την χωρίζουμε σε 9 με 10 μπαλάκια που θα ζυγίζουν το καθένα 100 γρ. περίπου. Βάζουμε τα μπαλάκια μας στο ταψί. Πρέπει τα μπαλάκια μας να έχουν απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν.

Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό με το γάλα και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, αλείφουμε με αυτό τα μπριός μας. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, στον αέρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να έχουν ένα ωραίο χρώμα. Μόλις γίνουν, τα βγάζουμε και αλείφουμε με επιπλέον λιωμένο βούτυρο αν θέλουμε.

Εκτέλεση για το Sloppy Joe

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τον μοσχαρίσιο κιμά και το ζαμπόν. Τα σοτάρουμε και μόλις σοταριστούν προσθέτουμε το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε κόψει σε καρέ. Μαζί με το κρεμμύδι βάζουμε την κέτσαπ, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και την καπνιστή πάπρικα,

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, ανοίγουμε τα ψωμάκια μας στα δύο και τα γεμίζουμε με την γέμιση. Στο τέλος βάζουμε και 1-2 φέτες τυρί που λιώνει. Αν θέλουμε ψήνουμε τα σάντουιτς λίγο στην τοστιέρα και απολαμβάνουμε.

Sloppy_ Joe_ berger_ Το_ απόλυτο_ χαμπουργκερ_ Συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close