Συνταγή για ζουμερή, σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα για να την συνοδεύσουμε με παγωτό. Ένα σοκολατένιο σιροπιαστό γλυκό για το Κυριακάτικο τραπέζι ή και για κέρασμα
από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- βουτυρο 120 γραμμάρια
- καρυδια 250 γραμμάρια χοντροκομμένα
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπισκότα 120 γραμμάρια γεμιστά με σοκολάτα
- κακαο 15 γραμμάρια
- αυγα 6
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 25 γραμμάρια
- κονιάκ 10 ml
Υλικά
Μελαχρινή καρυδόπιτα με κρέμα
Η καρυδόπιτα είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό. Σήμερα θα την απολαύσουμε στην πιο καλή της εκδοχή. Τουλάχιστον γι’ αυτούς που αγαπούν την σοκολάτα. Ζουμερή καρυδόπιτα με σοκολάτα, σαν σοκολατόπιτα με παγωτό της αρεσκείας μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη σοκολατένια καρυδόπιτα με παγωτό:
Εκτέλεση για τη σοκολατένια καρυδόπιτα με παγωτό
Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει στο μίξερ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το φρέσκο γάλα, τα χοντροκομμένα καρύδα, τη κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
Έπειτα λιώνουμε την μαγειρική σόδα στο κονιάκ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα τριμμένα γεμιστά μπισκότα με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε το μείγμα.
Έπειτα βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα σκεύος και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά και για 50 λεπτά στους 180 βαθμού Κελσίου.
Καρυδόπιτα με γιαούρτι
Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη τελείως.
Μόλις βγει από τον φούρνο το γλυκό το σιροπιάζουμε καυτό με το ζεστό σιρόπι, το οποίο το έχουμε βγάλει από το μάτι της κουζίνας και το έχουμε αφήσει για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου προτού σιροπιάσουμε. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα