Συνταγή για light και δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ ανανά από τη Μένια Στεφοπούλου με μόλις 4 υλικά.
Υλικά:
- Γιαούρτι στραγγιστό 500 γραμμάρια
- ζελέ 2 φακελάκια ανανά
- ροδακινα 1 μεγάλο κουτί κομπόστα
- νερό 1μιση ποτήρι
Light και δροσερό γλυκό ψυγείου στη φόρμα του κέικ με ζελέ ανανά, γιαούρτι κι άλλα 2 οικονομικά υλικά. Έχει εξωτική και ελαφριά γεύση, είναι δροσερό και στη υφή μοιάζει με την πανακότα. Η Μένια Στεφοπούλου μας δείχνει το comfort γλυκό του Καλοκαιριού, με εύκολη εκτέλεση για όταν δεν έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε. Γίνεται και σε ατομικά φορμάκια για κέρασμα.
Το Καλοκαίρι αναζητάς δροσερά γλυκά που να σε γεμίζουν γλύκα αλλά να μη σε φουσκώσουν. Η Μένια Στεφοπούλου μας δείχνει πως με μόλις 4 υλικά μπορείς να φτιάξεις δροσερό γλυκό ψυγείου, τόσο για όλη την οικογένεια, όσο και σε ατομικά φορμάκια για κέρασμα. Μοιάζει με πανακότα, έχει βελούδινη υφή και εξωτική γεύση αφού συνδυάζει τον ανανά με το ροδάκινο. Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το light δροσερό γλυκό με γιαούρτι:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το ζελέ ανανά. Αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι την κομπόστα και ρίχνουμε το ζουμί από την κομπόστα στο ζελέ. Βάζουμε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο κι έπειτα κόβουμε την κομπόστα σε μικρά κομμάτια.
Μόλις είναι έτοιμο το ζελέ παίρνουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ μέσα στο γιαούρτι. Βάζουμε και τα κομμάτια από την κομπόστα και το βάζουμε σε φόρμα ή σε μικρά μπολ. Το αφήνουμε για 5-6 ώρες στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Αφήστε μας ένα σχόλιο αφού την φτιάξετε κι εσείς.
Χρήσιμες συμβουλές:
Στην επικάλυψη βάλαμε μαρμελάδα φράουλα, αλλά είναι προαιρετική. Μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα θέλετε.

Άλλα light γλυκά που θα λατρέψετε:
- Light μιλφέιγ
- Γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο χωρίς ζάχαρη
- Light κρουασάν με γάλα και γιαούρτι χωρίς βούτυρο
Δείτε όλες τις φανταστικές συνταγές της Μένιας Στεφοπούλου στην τέλεια ομάδα της Μπουκιά και Μένια
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr