Υλικά:
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2 φλιτζάνια (κοσκινισμένο)
- κακαο 1/2 φλιτζάνι (κοσκινισμένο)
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 πρέζα
- Γάλα φρέσκο 3/4 του φλιτζανιού
- βουτυρο 125 γραμμάρια
- καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι
- αυγα 2
- βανίλια 2
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια ψιλοκομμένη
Συνταγή για αφράτα muffins σοκολάτας με καστανή ζάχαρη και ψιλοκομμένη κουβερτούρα για το απογευματινό μας γλυκό ή και για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας.
Η καλύτερη συνταγή για σοκολατένια muffins με γλάσο σοκολάτας
Πολλές φορές ξυπνάμε από τον μεσημεριανό μας ύπνο και θέλουμε κάτι γλυκό. Και πάντα αυτό το γλυκό, όταν το ψάχνεις…λείπει. Γι’ αυτό και όταν βρήκαμε την συνταγή γι’ αυτά τα muffins σοκολάτας, λέμε “θα τα φτιάξουμε και σίγουρα χαμένα δε θα πάνε”. Κι επειδή είχαν απόλυτη επιτυχία τα μοιραζόμαστε και μαζί σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σοκολατένια muffins :

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανίλιες και το κοσκινισμένο κακάο. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μίξερ και χτυπάμε. Προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το φρέσκο γάλα. Στο τέλος ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή αλουμινένιες θήκες και γεμίζουμε κατά τα 2/3.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Δείτε όλες τις φανταστικές συνταγές της Μένιας Στεφοπούλου στην τέλεια ομάδα της Μπουκιά και Μένια
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr