σοκολατόπιτα-με-σιρόπι-συνταγή-

Συνταγή για σοκολατόπιτα με σιρόπι. Το πιο απολαυστικό και σοκολασμένο γλυκό της εβδομάδας. Σοκολατόπιτα με σιρόπι που λιώνει στο στόμα. Αφράτη, σιροπιασμένη σοκολασμένη σοκολατόπιτα για κάθε περίσταση από τον Άκη Πετρετζίκη.

Δείτε ακόμα Ζουμερή σοκολατόπιτα με γλάσο και σαντιγί

Μία αφράτη και σιροπιασμένη σοκολατόπιτα σας προτείνουμε για την εβδομάδα που μπορούμε να την απολαύσουμε μετά το φαγητό ή ακόμη και στις γιορτές του σπιτιού μας. Η σοκολατόπιτα είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και αυτή η σοκολατόπιτα είναι η καλύτερη σοκολατόπιτα για φέτος.

Την συνταγή την είδαμε από την φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα με σιρόπι:

σοκολατόπιτα-με-σιρόπι-συνταγή-

Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα με σιρόπι

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε για 3 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού και το αποσύρουμε από την φωτιά. Τότε προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το βούτυρο και το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 25 εκατοστών.

Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα με πηχτό γλάσο

Ψήνουμε την σοκολατόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 30 λεπτά. Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο την σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Φτιάχνουμε την γκανάζ λιώνουμε την κουβερτούρα στη ζεστή κρέμα γάλακτος που την έχουμε ζεστάνει σε ένα κατσαρολάκι.

Στο τέλος προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το γλάσο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με την γκανάζ την σοκολατόπιτα και σερβίρουμε μόλις η γκανάζ σταθεροποιηθεί στο γλυκό.

σοκολατόπιτα-με-σιρόπι-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close