Ένα πεντανόστιμο σουφλέ με πουρέ από κουνουπίδι, κρέμα γάλακτος τσένταρ και μπέικον! Είναι ένα ιδανικό φαγητό για το μεσημεριανό σας τραπέζι. Είναι χορταστικό και είναι από τα λίγα πιάτα, που μπορεί να έχουν σαν βάση τους το κουνουπίδι, αλλά τα παιδιά θα το λατρέψουν χωρίς δεύτερη σκέψη!
- κουνουπιδι 2 μεσαίου μεγέθους κομμένα σε κομμάτια
- κρεμα γαλακτος 1/4 φλιτζάνι
- γιαουρτι 1/4 φλιτζάνι με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι
- βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο λιωμένο
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο
- τσένταρ 2 φλιτζάνια τεμαχισμένο τυρί
- γάλα 2-4 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο
- πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπεικον 5 φέτες μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
- κρεμμυδι 2 φρέσκα , σε λεπτές φέτες
Υλικά
Είναι ένα φαγητό, ιδιαίτερα νόστιμο, ακόμη κι αν έχει σαν βασικό συστατικό, ένα λαχανικό που δεν αρέσει σε όλους! Το κουνουπίδι λοιπόν, δε θα μπορούσε να ήταν ποτέ πιο νόστιμο κι ακόμη κι αν δεν είστε…φίλος, νομίζουμε ότι αξίζει να το δοκιμάσετε! Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε μια κατσαρόλα με νερό, κλείνοντας την κατσαρόλα με ένα καπάκι και βράζουμε στον ατμό για 10 με 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. (Ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των λαχανικών σας.)
Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ από διάφορα τυριά, ζαμπόν και θυμάρι
Στραγγίζουμε καλά το κουνουπίδι και στεγνώνουμε.
Μεταφέρουμε το κουνουπίδι από τον ατμό στο μπλέντερ. (Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε αυτό σε παραπάνω από μία φορές.) Προσθέτουμε το τυρί κρέμας, το γιαούρτι, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε 2-4 κουταλιές της σούπας γάλα, ανάλογα με τις ανάγκες μας, για να κάνουμε το μείγμα μας ακόμη πιο “δεμένο” .
Δοκιμάζουμε την γεύση και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο περισσότερο βούτυρο εάν χρειαστεί. Προσθέτουμε το τυρί τσένταρ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί το οποίο το έχουμε ψεκάσει με σπρέι μαγειρέματος. Αν θέλουμε μπορούμε να βουτυρώσουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε το φαγητό μας με πάπρικα και προσθέτουμε λίγο ακόμη τυρί τσένταρ εάν χρειαστεί.
Ψήνουμε στους 350 για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Γαρνίρουμε με το σοταρισμένο, ψιλοκομμένο μπέικον και φέτες φρέσκων κρεμμυδιών. Το σερβίρουμε ζεστό!
Tips:
Το κουνουπίδι το στεγνώνουμε σε χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιούμε 2-4 κουταλιές της σούπας γάλα αν χρειαστεί, για να γίνει ακόμη πιο γευστικός και να δέσει περισσότερο ο πουρές μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πλήρες γάλα αν το επιθυμούμε.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε το μείγμα μας και να το διατηρήσουμε το ψυγείο μέχρι να αποφασίσουμε να το μαγειρέψουμε, για λίγες μέρες. Όταν θέλουμε να το μαγειρέψουμε, το αφήνουμε για λίγο να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ακολουθούμε την γνωστή διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω.
Αν μεταφέρουμε το μείγμα μας από το ψυγείο κατευθείαν στο φούρνο, θα πρέπει να προσθέσουμε 10 με 15 λεπτά επιπλέον ψησίματος. Το μπέικον μπορούμε να το σοτάρουμε και να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Αν δεν σας αρέσει ή δεν έχετε γιαούρτι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξινή κρέμα και κρέμα τυριού. Το μπέικον είναι απαραίτητο να προστεθεί στη συνταγή μαγειρεμένο. Αν δεν θέλουμε να το σοτάρουμε μπορούμε να το ψήσουμε.
Τη συνταγή την βρήκαμε από το: familyfoodonthetable.com
Επιμέλεια συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες