Σουφλέ ζυμαρικών φούρνου με φιογκάκια και μπεσαμέλ

Λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών φούρνου με φιογκάκια και μπεσαμέλ που λιώνει στο στόμα. Ένα κολασμένο φαγητό, μπουκιά και συχώριο που θα απογειώσει το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο!

Το σουφλέ ζυμαρικών είναι ένα υπέροχο φαγάκι. Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ένα πεντανόστιμο αλλά και αμαρτωλό φαγητό για να γουρουνιάσουμε το πρώτο φαγητό που μας έρχεται στο μυαλό είναι ένα σουφλέ ζυμαρικών.

Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και αλλαντικά

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε ένα πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με φιογκάκια και μπεσαμέλ. Είναι λαχταριστό και αφράτο και πραγματικά λιώνει στο στόμα. Δοκιμάστε το με ένα ποτήρι μπύρα και θα απογειώσετε το Κυριακάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ ζυμαρικών με φιογκάκια και μπεσαμέλ:

σουφλέ ζυμαρικών-με-φιογκάκια-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

 

Εκτέλεση για το σουφλέ ζυμαρικών με φιογκάκια και μπεσαμέλ

Αρχικά βράζουμε τα φιογκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στην συνέχεια σουρώνουμε και παίρνουμε ένα βαθύ πυρέξ. Το λαδώνουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε από πάνω τα φιογκάκια. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά τριμμένη, το πιπέρι, την τριμμένη γραβιέρα, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το τριμμένο ημίσκληρο κασέρι.

Σουφλέ ζυμαρικών φούρνου με φιογκάκια και μπεσαμέλ

Δείτε ακόμα Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με τορτελίνια

Επίσης προσθέτουμε το μπέικον και την πάριζα και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Φτιάχνουμε μία μπεσαμέλ βάζοντας σε μία κατσαρόλα το γάλα φρέσκο, το αυγό, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να σφίξει.

Στρώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνουμε το σουφλέ μας για περίπου 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά και σερβίρουμε.

σουφλέ ζυμαρικών-με-φιογκάκια-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close