Σουφλέ ζυμαρικών με τορτελίνια  ζουμερο διπλη

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με τορτελίνια !Μπορεί οι περισσότερες οικογένειες τα Χριστούγεννα να φτιάχνουν ψητή γαλοπούλα όμως ξέρουμε ότι στην Ελλάδα φτιάχνουμε άλλα τόσα φαγητά για να συνοδεύσουμε την γαλοπούλα μας.

Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα υπέροχο ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με τορτελίνια ,  μπέικον και μερικά ακόμη πεντανόστιμα υλικά. Η φέτα και τα τυριά που λιώνουν ολοκληρώνουν την συνταγή και φτιάχνουν ένα σουφλέ που λιώνει στο στόμα!

Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ από διάφορα τυριά, ζαμπόν και θυμάρι

Η γεύση του κυριολεκτικά σας γεμίζει το στόμα και είναι ένα φαγητό που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι απλά και χαμηλά σε τιμές ενώ μπορείτε να προσθέσετε κι εσείς τα δικά σας υλικά που σας αρέσουν περισσότερο. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση

Στην αρχή βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Αφού βράσουν τα στρώνουμε σε ένα ταψί. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τα τυριά που λιώνουν, την φέτα, τις κρέμες γάλακτος και το αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος πάνω στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι. Προσέχουμε να είναι πολύ λίγο γιατί έχουμε και τα τυριά. Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε για περίπου μίση ώρα, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε!

Tips

Φέτα μπορούμε να βάλουμε λίγο παραπάνω αν θέλουμε. Απλά εκεί το αλάτι θα είναι πολύ λιγότερο.

Σουφλέ ζυμαρικών με τορτελίνια και κρέμα γάλακτος συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κέλλυ Φωτοπούλου

στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρέματα “Deli”cious!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close