Ρουμανική σούπα γιουβαρλάκια – Απλά λαχταριστή

Σούπα γιουβαρλάκια με φιδέ και λαχανικά. Ιδανική για παιδιά αφού έχει τόσα λαχανικά, νόστιμο και θρεπτικό φιδέ και φυσικά όλες τις θρεπτικές αξίες του χοιρινού και του μοσχαρίσιου κρέατος! Εμείς δοκιμάσαμε αυτά τα γιουβαρλάκια πρόσφατα και ξετρελαθήκαμε!

    Για το σάλτσα αυγολέμονο

  • αυγα 2 κρόκους από μεγάλα
  • λεμονι Χυμό από 1
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

Δείτε ακόμα Γιουβαρλάκια της Λένας! Η μαγική σουπίτσα για το κρυολόγημα!

Είναι μία εξαιρετική συνταγή για παιδιά, αφού είναι μία πεντανόστιμη σούπα γιουβαρλάκια με όλες τις θρεπτικές αξίες που έχει ανάγκη ένα παιδί και φυσικά είναι τόσο γευστική που δε θα δυσκολευτείτε να του την δώσετε! Είναι ιδανική ακόμη και για το Κυριακάτικο τραπέζι, τώρα που ο καιρός γίνεται πιο κρύος. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή κόβουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και την πιπεριά σε ροδέλες και βάζουμε τα λαχανικά μας να βράσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κύβο λαχανικών, λεμόνι και μαϊντανό.

Εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια

Βάζουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ρύζι το οποίο το έχουμε πλύνει καλά, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τουλάχιστον για 5 λεπτά, βρέχοντας τα χέρια μας 2-3 φορές, για να πάρει υγρασία το μείγμα.

Με ένα κουτάλι της σούπας, μοιράζουμε τον κιμά σε ίδιου μεγέθους ποσότητες. Πλάθουμε τα μπαλάκια μας κυλώντας στα χέρια μας αρκετές φορές τα μπαλάκια για να είναι λεία η επιφάνειά τους. Αφού ετοιμάσουμε τα γιουβαρλάκια τα προσθέτουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε την σούπα μας να βράσει για μία ώρα.

Λίγο πριν βράσουν τα γιουβαρλάκια, προσθέτουμε και τον φιδέ. Ο φιδές θέλει βράσιμο 8 λεπτών. Βράζουμε λοιπόν τον φιδέ για 8 λεπτά μαζί με τα γιουβαρλάκια. Για το τέλος αφήνουμε το αυγόκομμα.

Για την σάλτσα αυγολέμονου:

Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα, σβήνουμε την φωτιά και αδειάζουμε δύο κρόκους αυγού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ. Στην συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς τα υλικά μας.

Έπειτα, με μία βαθιά κουτάλα, παίρνουμε κουταλιές από την σούπα και τις ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει το αυγολέμονο. Στην συνέχεια ανάβουμε την φωτιά πολύ χαμηλά, μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα με τα χέρια και περιμένουμε να δέσει η σούπα.

Αφού δέσει η σούπα μας, σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με τον φιδέ ζεστά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σούπα γιουβαρλάκια με φιδέ και λαχανικά

Η φωτογραφία είναι της φίλη μας Mihaela Stefanoydis

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες συνταγές ή να μοιραστείτε τις δικές σας συνταγές μαζί μας γίνετε μέλος στην μεγαλύτερη ομάδα για συνταγές στο Facebook: Συνταγες για παιδια & more

Close