Σούπα γιουβαρλάκια με φιδέ και λαχανικά. Ιδανική για παιδιά αφού έχει τόσα λαχανικά, νόστιμο και θρεπτικό φιδέ και φυσικά όλες τις θρεπτικές αξίες του χοιρινού και του μοσχαρίσιου κρέατος! Εμείς δοκιμάσαμε αυτά τα γιουβαρλάκια πρόσφατα και ξετρελαθήκαμε!
- κρεμμυδι 1
- πιπέρι 1 κόκκινο
- πιπεριά 1 πράσινη
- ντοματα 1
- αλατι λίγο
- κύβοι λαχανικών λίγο
- λεμονι λίγο
- μαιντανος κατά βούληση
- φιδές 250 γρ. ψιλός
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 600γρ άπαχο
- κιμάς χοίρινος 200γρ άπαχο
- κρεμμυδι 2 ξερά , στον τρίφτη
- κρεμμυδι 1 , ψιλοκομμένο φρέσκο
- άνηθος 3 κουταλιές σούπας , ψιλοκομμένο
- δυοσμος 1/2 κουταλιά σούπας ξερό
- ρυζι 1/2 κούπα καρολίνα, καλά πλυμμένο
- αλατι 1 κουταλιά γλυκού
- πιπέρι 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο
- ελαιολαδο 2 κουταλιές σούπας
Για τα γιουβαρλάκια
Δείτε ακόμα Γιουβαρλάκια της Λένας! Η μαγική σουπίτσα για το κρυολόγημα!
Είναι μία εξαιρετική συνταγή για παιδιά, αφού είναι μία πεντανόστιμη σούπα γιουβαρλάκια με όλες τις θρεπτικές αξίες που έχει ανάγκη ένα παιδί και φυσικά είναι τόσο γευστική που δε θα δυσκολευτείτε να του την δώσετε! Είναι ιδανική ακόμη και για το Κυριακάτικο τραπέζι, τώρα που ο καιρός γίνεται πιο κρύος. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή κόβουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και την πιπεριά σε ροδέλες και βάζουμε τα λαχανικά μας να βράσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κύβο λαχανικών, λεμόνι και μαϊντανό.
Εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια
Βάζουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ρύζι το οποίο το έχουμε πλύνει καλά, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τουλάχιστον για 5 λεπτά, βρέχοντας τα χέρια μας 2-3 φορές, για να πάρει υγρασία το μείγμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας, μοιράζουμε τον κιμά σε ίδιου μεγέθους ποσότητες. Πλάθουμε τα μπαλάκια μας κυλώντας στα χέρια μας αρκετές φορές τα μπαλάκια για να είναι λεία η επιφάνειά τους. Αφού ετοιμάσουμε τα γιουβαρλάκια τα προσθέτουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε την σούπα μας να βράσει για μία ώρα.
Λίγο πριν βράσουν τα γιουβαρλάκια, προσθέτουμε και τον φιδέ. Ο φιδές θέλει βράσιμο 8 λεπτών. Βράζουμε λοιπόν τον φιδέ για 8 λεπτά μαζί με τα γιουβαρλάκια. Για το τέλος αφήνουμε το αυγόκομμα.
Για την σάλτσα αυγολέμονου:
Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα, σβήνουμε την φωτιά και αδειάζουμε δύο κρόκους αυγού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ. Στην συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς τα υλικά μας.
Έπειτα, με μία βαθιά κουτάλα, παίρνουμε κουταλιές από την σούπα και τις ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει το αυγολέμονο. Στην συνέχεια ανάβουμε την φωτιά πολύ χαμηλά, μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα με τα χέρια και περιμένουμε να δέσει η σούπα.
Αφού δέσει η σούπα μας, σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με τον φιδέ ζεστά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η φωτογραφία είναι της φίλη μας Mihaela Stefanoydis
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες συνταγές ή να μοιραστείτε τις δικές σας συνταγές μαζί μας γίνετε μέλος στην μεγαλύτερη ομάδα για συνταγές στο Facebook: Συνταγες για παιδια & more
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος