Σουπιές μερακλίδικες της Γκόλφως

Σουπιές μερακλίδικες της Γκόλφως. Σουπιές  με σπανάκι της Γκόλφως Νικολού για την περίοδο της νηστείας και όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει σουπιές με κοφτό μακαρονάκι αφού είναι μία συνταγή παραδοσιακή και άκρως μαμαδίστικη. Σήμερα η αγαπημένη μας Γκόλφω έφτιαξε για εμάς μία μαμαδίστικη, υγιεινή και νηστίσιμη συνταγή για μερακλίδικες σουπιές με σπανάκι.

Ένα λαδερό φαγητό με σουπιές και σπανάκι που θα το λατρέψουν και τα παιδιά και θα πάρουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες. Μπορεί οι σουπιές με σπανάκι να είναι νηστίσιμο φαγητό με απλά, οικονομικά και μαμαδίστικα υλικά, όμως μπορούμε να το απολαύσουμε όλο τον χρόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις σουπιές μερακλίδικες της Γκόλφως :

Σουπιές -μερακλίδικες -της- Γκόλφως-

Εκτέλεση για τις σουπιές μερακλίδικες της Γκόλφως

Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ανάβουμε το μάτι στην δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Προσθέτουμε και τις σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια και τις σοτάρουμε και αυτές για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα και ανακατεύουμε λίγο. Σβήνουμε το φαγητό μας με το ούζο και περιμένουμε για 1 λεπτό έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να βράσουν οι σουπιές μας. Ανάλογα και με τον φούρνο που διαθέτουμε.

Δείτε ακόμα Σουπιές με λαζανάκι : Η απόλυτη νηστίσιμη μακαρονάδα

Σουπιές μερακλίδικες της Γκόλφως

φωτό της Aristi Georgousi Kiriakopoulou

Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει το σπανάκι και το έχουμε κόψει όχι πολύ λεπτοκομμένο για να μην χαθεί στο φαγητό. Το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα με τις σουπιές και ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για άλλα 10 λεπτά το φαγητό μας. Είναι έτοιμο.

Σουπιές -μερακλίδικες -της- Γκόλφως-

Tips για τις σουπιές μερακλίδικες της Γκόλφως

Αντί για ούζο μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα λευκό κρασί. Η σκόνη σκόρδου και γενικά το σκόρδο είναι προαιρετικό. Την προετοιμασία των υλικών μπορούμε να την κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα. Αντί για πάπρικα μπορούμε να βάλουμε μαύρο πιπέρι.

Σουπιές -μερακλίδικες -της- Γκόλφως-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close