Σπαγγέτι_με αβοκάντο_και_προσούτο_

Υπέροχα σπαγγέτι με αβοκάντο και προσούτο για το επίσημο τραπέζι και όχι μόνο.

Θέλετε να δοκιμάσετε μία γκουρμέ απόλαυση όπως είναι το Τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο με ροκφόρ; Τότε μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα πεντανόστιμα σπαγγέτι με προσούτο και αβοκάντο που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Ένα υπέροχο πιάτο για τα επίσημα τραπέζια σας έτσι ώστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες. Η συνταγή βέβαια είναι πανεύκολη όμως η γεύση είναι τόσο νόστιμη. Τα σπαγγέτι με αβοκάντο και προσούτο εκτός από νόστιμα είναι και υγιεινά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Παίρνουμε το μπλέντερ και βάζουμε τα αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα. Προσθέτουμε επίσης στο μπλέντερ το σκόρδο, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα υλικά μας όλα μαζί μέχρι να γίνουν αλοιφή.  Ανοίγουμε το μπλέντερ και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού κομμένα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.

Θέλουμε το μείγμα με το αβοκάντο να γίνει σαν κρέμα. Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και τα ξανά ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε μέσα την ξερή πρέζα ρίγανης και τον ξερό βασιλικό και ανακατεύουμε την κρέμα αβοκάντο για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αν δούμε ότι στεγνώνει η μακαρονάδα ρίχνουμε λίγο νερό, από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια προηγουμένως,

Δείτε ακόμα Η αυθεντική συνταγή για γαριδομακαρονάδα

Με το ψαλίδι ή με ένα μαχαίρι κόβουμε το προσούτο, το ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγο για το τέλος. Σερβίρουμε την μακαρονάδα σε πιάτα, πασπαλίζουμε με προσούτο και τα κομμάτια αβοκάντο που φυλάξαμε, την μοτσαρέλα, το φιστίκι Αιγίνης και απολαμβάνουμε.

Tips για τα σπαγγέτι με αβοκάντο και προσούτο

Αν θέλουμε κρατάμε μερικά κομμάτια αβοκάντο χωρίς να τα αλέσουμε για να φαίνονται μέσα στην μακαρονάδα.

Σπαγγέτι_με αβοκάντο_και_προσούτο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close