Σπάροι -παστοί-

Σπάροι παστοί. Συνταγή για σπάρους παστούς έναν ουζομεζέ από τους λίγους. Η νοστιμιά των Μεσολογγίτικων παστών  είναι γνωστή παντού.

Οι σπάροι είναι μικρά ψαράκια που τώρα είναι στην εποχή τους… Τρυφεροί παχουλοί και πεντανόστιμοι!! Τους βρίσκουμε σε όλα τα ψαράδικα αυτή την εποχή!!

Μπορεί να ήρθε η Άνοιξη όμως ο καιρός είναι ακόμη χειμωνιάτικος. Έτσι την περίοδο της νηστείας και ειδικά όταν ο καιρός είναι βροχερός τα όσπρια δίνουν και παίρνουν στα ελληνικά σπίτια. Φασολάδα, φακές και ρεβίθια είναι μερικά από τα φαγητά που απολαμβάνουμε συνήθως. Και στα όσπρια τα παστά ψάρια ταιριάζουν γάντι.

Σπάροι παστοί

Έτσι σήμερα θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε μόνοι σας παστούς σπάρους. Ένα εύκολο και ιδιαίτερο ψάρι για παστό που δεν το είχαμε δοκιμάσει πριν βρούμε αυτή την συνταγή. Είναι πεντανόστιμοι και θα απογειώσουν την φασολάδα ή τις φακές σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους σπάρους παστούς:

Σπάροι- παστοί-

 

Ας τους ετοιμάσουμε για να έχουμε το Χειμώνα συνοδεία των οσπρίων μας του ούζου και του τσίπουρου. Πανεύκολη και απλή η συνταγή και πάντα πετυχημένη.

Εκτέλεση για τους παστούς σπάρους

Παίρνουμε τους φρέσκους σπάρους και τους κόβουμε τα κεφάλια. Αφαιρούμε τα εντόσθιά τους και τα αλατίζουμε πολύ καλά. Σχεδόν τα χώνουμε στο αλάτι. Τοποθετούμε τους σπάρους σε σουρωτήρι με λεπτές τρύπες και από κάτω ένα ταψί και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Δείτε ακόμα Παστές σαρδέλες: Η συνταγή

Μετά από 24 ώρες έχουν βγάλει τα υγρά τους και έχουν αφυδατωθεί. Ξεπλένουμε τους σπάρους πολύ καλά και τα ξεφλουδίζουμε ξεκινώντας από πάνω προς την ουρά. Τα αφήνουμε για περίπου 2 ώρες σε μπόλικο ξύδι. Έπειτα τα βάζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και καυτερές πιπεριές.

Σπάροι- παστοί-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close