Μετά από τόσο κρέας έχουμε ανάγκη στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης κι ένα γλυκό. Αυτό το μιλφέιγ με όλα τα μυστικά του από την Τζένη Τσανακτσίδου είναι αυτό που ψάχνατε.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Υλικά
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
Για την σαντιγί
- σφολιατίνια 3μιση πακέτα περίπου
Για το μιλφέιγ
Το μιλφέιγ είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και σήμερα η Τζένη Τσανακτσίδου θα μας δείξει την πιο νόστιμη εκδοχή του. Μπορείτε φυσικά να το φτιάξετε όλο τον χρόνο, όμως επειδή κοντοζυγώνει η Τσικνοπέμπτη, σίγουρα είναι μία καλή επιλογή και για επιδόρπιο μετά τα…κοψίδια.
Δείτε ακόμα Τούρτα με πτι-μπερ σαν Μιλφέιγ από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
Είναι ένα αφράτο μιλφέιγ καλύτερο και από του ζαχαροπλαστείου που θα τους ενθουσιάσει όλους. Ανάλαφρο, βελούδινο και πεντανόστιμο σίγουρα θα ψάχνετε ευκαιρία για να το φτιάχνετε όλο και πιο συχνά. Η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπέσιαλ μιλφέιγ από την Τζένη Τσανακτσίδου για την Τσικνοπέμπτη
Εκτέλεση για την κρέμα στο μιλφέιγ
Βάζουμε λίγο φρέσκο γάλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Δείτε ακόμα Λαχταριστός κορμός μιλφέιγ (βίντεο)
Αφού πήξει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει μόνο του το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε πάνω από την κρέμα μία διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την σαντιγί στο μιλφέιγ
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί.
Εκτέλεση για το σπέσιαλ μιλφέιγ από την Τζένη Τσανακτσίδου για την Τσικνοπέμπτη
Παίρνουμε ένα πυρέξ. Ανοίγουμε τα σφολιατίνια και βάζουμε στον πάτο του πυρέξ μία σειρά σφολιατίνια. Από πάνω ρίχνουμε την κρύα κρέμα αφού προηγουμένως την έχουμε αφρατέψει λίγο στο μίξερ.
Κλείνουμε με μία σειρά σφολιατίνια και στο τέλος στρώνουμε απαλά την σαντιγί. Τρίβουμε από πάνω σφολιατίνια και είναι έτοιμο. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς Επόμενα επεισόδια: Περιλήψεις επεισοδίων από 11/11/24 ως 15/11/24
- Αμαλιάδα : Αναλαμβάνει το ανθρωποκτονιών την υποθεση θρίλερ με τα 5 νεκρά βρέφη
- Χριστούγεννα 2024: 16+1 ιδέες για Χριστουγεννιάτικα στεφάνια
- Μηνιαίες προβλέψεις Αριθμολογίας για τον Νοέμβριο 2024
- Μενού εβδομάδας από 11/11/2024 ως 17/11/2024