Σπιτικά πατατάκια σαν αγοραστά

Σπιτικά πατατάκια σαν αγοραστά .Συνταγή για Σπιτικά τραγανά πατατάκια σαν αγοραστά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη στο τηγάνι.

Γιατί να αγοράζουμε πατατάκια από το περίπτερο που έχουν φτιαχτεί με άγνωστα υλικά όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας με λίγα και οικονομικά υλικά; Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει την απόλυτη συνταγή για τραγανά σπιτικά πατατάκια σαν αγοραστά στο τηγάνι για το παιδικό πάρτι, τον μπουφέ αλλά και για την βραδιά ταινίας.

Σπιτικά πατατάκια σαν αγοραστά

Είναι μία πανεύκολη συνταγή και τα μόνα υλικά που θα χρειαστούμε γι’ αυτά τα σπιτικά πατατάκια είναι το ξύδι, πατάτες, αλάτι και ηλιέλαιο. Απλά υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας. Οπότε σε πολύ λίγο χρόνο και με τα πιο απλά και οικονομικά υλικά μπορούμε να απολαύσουμε τα δικά μας σπιτικά τραγανά πατατάκια σαν αγοραστά .

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά πατατάκια σαν αγοραστά :

 Σπιτικά-πατατάκια- σαν -αγοραστά-

Εκτέλεση για τα σπιτικά πατατάκια σαν αγοραστά

Αρχικά, καθαρίζουμε τις πατάτες από τα φλούδια τους και τις ξεπλένουμε σε άφθονο νερό. Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε τις πατάτες μέσα στο νερό και προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε τις πατάτες μέσα στο μπολ με το νερό και το ξύδι για 15 λεπτά.

 Σπιτικά-πατατάκια- σαν -αγοραστά-

Έπειτα ξεπλένουμε τις πατάτες αρκετές φορές μέχρι να βγει το νερό καθαρό έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχει φύγει το άμυλο. Τις σουρώνουμε και στρώνουμε ένα μεγάλο χαρτί κουζίνας στον πάγκο. Αραδιάζουμε τις πατάτες και από πάνω στρώνουμε ακόμη ένα μεγάλο χαρτί κουζίνας για να τις σκεπάσουμε.

 Σπιτικά-πατατάκια- σαν -αγοραστά-

Με αυτόν τον τρόπο στεγνώνουμε τις πατάτες από τα υγρά τους. Γεμίζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μικρές δόσεις την φορά.

Δείτε ακόμα Τραγανά κυματιστά πατατάκια με σπιτική μαγιονέζα για το παιδικό παρτυ

 Σπιτικά-πατατάκια- σαν -αγοραστά-

Κάθε φορά που τηγανίζουμε μία μερίδα πατατάκια προσθέτουμε και αλάτι. Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια, περιμένουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για τα πατατάκια στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close