Σπιτικέ γρανίτα φράουλα _

Τίποτα πιο απολαυστικό τώρα το καλοκαίρι από μια σπιτική γρανίτα φράουλα και εμείς σας έχουμε τη συνταγή για γρανίτα από φρέσκες φράουλες, δροσιστική και πολύ νόστιμη.

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε με μόλις 3 υλικά σε μηδέν χρόνο, να φτιάξουμε την δική μας σπιτική γρανίτα φράουλα. Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης και την γρανίτα κεράσι.

 

Θα χρειαστούμε φρέσκες φράουλες νερό και ζάχαρη. Αυτή η σπιτική γρανίτα φράουλα δεν έχει να ζηλέψει σε γεύση τίποτα, από τις αγοραστές. Μπορούμε να την απολαύσουμε όλες τις ώρες της ημέρας και δε θα το μετανιώσουμε. Αν θέλετε κάτι δροσιστικό και νόστιμο για να πιείτε βρήκαμε την τέλεια συνταγή για εσάς. Δείτε παρακάτω: 

Εκτέλεση για την γρανίτα

Στην αρχή αφαιρούμε από τις φράουλες τα κοτσάνια τους και τις πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Μετράμε τον πολτοποιημένο χυμό φράουλας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό.

Βράζουμε τα υλικά μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει και αφού κρυώσει προσθέτουμε στο μείγμα τον πολτό της φράουλας. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το μείγμα μας και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Δείτε ακόμα Γρανίτα καρπούζι

Όταν είναι να πιούμε γρανίτα, βγάζουμε ένα τέταρτο πιο μπροστά την γρανίτα από την κατάψυξη και με ένα κουτάλι ή με το εξάρτημα που βγάζουμε τις μπάλες παγωτού μεταφέρουμε την ποσότητα της γρανίτας που θέλουμε να πιούμε στο ποτήρι. Προσθέτουμε στην συνέχεια μέχρι την μέση νερό και απολαμβάνουμε.

Σπιτικέ γρανίτα φράουλα _

Tips για την Σπιτική γρανίτα φράουλα

Ο χυμός της φράουλας δεν είναι συσκευασμένος. Είναι στην πραγματικότητα οι πολτοποιημένες φράουλες στο μούλτι. Αν χρησιμοποιήσετε παραπάνω φράουλες θα βγουν παραπάνω τα ποτήρια χυμού πολτοποιημένης φράουλας. Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία και να φτιάξουμε γρανίτα με όλα τα φρούτα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:

Σπιτική_ γρανίτα_ φράουλα_

Σπιτική_ γρανίτα_ φράουλα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Panag

τις φωτογραφίες τις βρήκαμε από την φίλη μας Gogo Samiou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close