Σπιτική μαρμελάδα και σιρόπι με μόλις 2 κιλά φράουλας από τον Γιώργο Ζώλη – 2 νόστιμες συνταγές χωρίς αναμονή

Σπιτική μαρμελάδα και σιρόπι φράουλας του Γιώργου Ζώλη

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα και σιρόπι φράουλα με 6 υλικά. Με μόλις 2 κιλά φράουλες μπορείτε να φτιάξετε και σιρόπι και μαρμελάδα με όλα τα μυστικά τους από τον Γιώργο Ζώλη.

Υλικά:

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα και σιρόπι φράουλας με μόλις 2 κιλά από το αγαπημένο μας φρούτα κι ακόμη 5 υλικά. Ο Γιώργος Ζώλης, χωρίς αναμονή, μας δείχνει πως μπορούμε με λίγα υλικά να φτιάξουμε βελούδινη μαρμελάδα και σιρόπι για το πρωινό, τα παγωτά και τα γλυκά μας.

Οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους φέτος, τουλάχιστον όσες έχουμε δοκιμάσει εμείς. Αν αγαπάτε αυτό το εξαιρετικό φρούτο, ήρθε η στιγμή να το εκμεταλλευτείτε. Φτιάξτε σπιτική μαρμελάδα αλλά και σιρόπι φράουλας με μόλις 6 υλικά.

Ζουμερό κέικ με μαρμελάδα χωρίς μίξερ

Ποιος το περίμενε ότι με 2 κιλά φράουλες, μπορείς να φτιάξεις δύο συνταγές. Η μία (δηλαδή η μαρμελάδα), είναι τέλεια πρόταση για πρωινό ή για γλυκά ενώ το σιρόπι είναι ό,τι πρέπει για το παγωτό μας αλλά και για γλάσο στα γλυκά. Χαμένα δε θα πάνε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη σπιτική μαρμελάδα και σιρόπι με μόλις 2 κιλά φράουλας από τον Γιώργο Ζώλη:

Σπιτική μαρμελάδα και σιρόπι με μόλις 2 κιλά φράουλας από τον Γιώργο Ζώλη – 2 νόστιμες συνταγές χωρίς αναμονή

Recipe ingredients

2 kilos of cleaned strawberries 1500g of sugar 1 glass of water

1 pinch of salt 3 vanilla pods Juice of 1-2 lemons

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τις φράουλες και τις πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το πάνω μέρος και τις κόβουμε σε 4 ή σε 6 κομμάτια. Αφού είναι έτοιμες οι φράουλες τις μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη.

Σπιτική μαρμελάδα και σιρόπι με μόλις 2 κιλά φράουλας από τον Γιώργο Ζώλη – 2 νόστιμες συνταγές χωρίς αναμονή

Προσθέτουμε το νερό και ανάβουμε τη φωτιά μας δυνατά. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να έρθει ο βρασμός. Μόλις έρθει ο βρασμός χαμηλώνουμε την φωτιά στο 6. Προσθέτουμε το αλάτι. Βράζουμε για 9 λεπτά για να πάρουμε το σιρόπι μετά.

Μετά από 9 λεπτά παίρνουμε το 1/2 σιρόπι από αυτό που έχει η κατσαρόλα. Θέλουμε να πάρουμε μόνο το σιρόπι και όχι σώμα από τις φράουλες. Αφού πάρουμε το σιρόπι που θέλουμε δυναμώνουμε την φωτιά στο δυνατό για να δέσουμε τη μαρμελάδα.

Μαρμελάδα φράουλα της Σόφης Τσιώπου

Σπιτική μαρμελάδα και σιρόπι με μόλις 2 κιλά φράουλας από τον Γιώργο Ζώλη – 2 νόστιμες συνταγές χωρίς αναμονή

Καθαρίζουμε συχνά τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Όταν η μαρμελάδα ξεκινήσει να βγάζει μεγάλες φουσκάλες είναι έτοιμη. Προσθέτουμε στη μαρμελάδα τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να γίνει η μαρμελάδα μας. Αφού είναι έτοιμη κλείνουμε την φωτιά. Έχουμε πλύνει καλά και έχουμε καθαρίσει 5 βάζα. Τα ακουμπάμε σε μία πετσέτα και τα αποστειρώνουμε στον φούρνο, στους 120 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω για 10 λεπτά.

Μοιράζουμε τη μαρμελάδα στα βάζα και περιμένουμε να κρυώσει η μαρμελάδα μέσα στο βάζο. Συνεχίζουμε με το σιρόπι της φράουλας μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα με τα βάζα ανάποδα.

Σπιτική μαρμελάδα και σιρόπι με μόλις 2 κιλά φράουλας από τον Γιώργο Ζώλη – 2 νόστιμες συνταγές χωρίς αναμονή

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βάζουμε στη κατσαρόλα το σιρόπι, ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για να φύγει η υγρασία. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός προσθέτουμε χυμό από 1/2 ή 1 λεμόνι. 10-15 λεπτά μετά τσεκάρουμε το σιρόπι. Αν οι σταγόνες που πέφτουν από την κουτάλα είναι πηχτές είναι έτοιμο. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα.

Tips

Μπορούμε να μειώσουμε αν θέλουμε την ζάχαρη και στο 1 κιλό. Αν βάλουμε λιγότερη ζάχαρη από αυτή που λέμε θα πρέπει να τρίψουμε ένα μήλο μέσα στη κατσαρόλα. Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιούμε τη μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ.

Αντί για 3 κάψουλες βανίλια μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Αν μας ενοχλεί μπορούμε να βγάλουμε τον αφρό την ώρα που βράζει η μαρμελάδα με ένα κουτάλι. Μπορούμε να αποστειρώσουμε τα βάζα στη φριτέζα αέρος για 6 λεπτά στους 110 βαθμούς Κελσίου. 

Σπιτική μαρμελάδα και σιρόπι με μόλις 2 κιλά φράουλας από τον Γιώργο Ζώλη – 2 νόστιμες συνταγές χωρίς αναμονή

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση των συνταγών:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr