Συνταγή για ζουμερό και αφράτο φουσκωτό κέικ στο ταψί, χωρίς μίξερ, με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και μερικά ακόμη απλά και οικονομικά υλικά.
Υλικά:
- αυγα 4
- ζαχαρη 1 κούπα
- αλατι 1 πρέζα
- σπορέλαιο 1/2 κούπα
- Γιαούρτι στραγγιστό 1/2 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2μιση κούπες
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- μαρμελάδα 200 γραμμάρια περίπου της αρεσκείας μας
Συνταγή για ζουμερό κέικ χωρίς μίξερ με απλά υλικά και μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Ένα κέικ αφράτο και μέσα στη γλύκα για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας, που γίνεται ακόμη πιο νόστιμο αν το φτιάξουμε με σπιτική μαρμελάδα!
Αφράτο κέικ με πηχτό γλάσο πορτοκαλιού
Μας αρέσουν τα κέικ αλλά έχουμε μία αδυναμία στα ζουμερά κέικ. Έτσι βρήκαμε για εσάς (και για εμάς) ένα ζουμερό και αφράτο κέικ με μαρμελάδα που θα απογειώσει το πρωινό ή το απογευματινό μας. Είναι νόστιμο, έχει απλά υλικά και η εκτέλεση…πανεύκολη και χωρίς μίξερ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ζουμερό κέικ με μαρμελάδα:

Εκτέλεση
Αρχικά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το στραγγιστό γιαούρτι στο οποίο έχουμε συμπληρώσει το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε και πάλι. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Αφράτο κέικ της γιαγιάς με τρούφα σοκολάτα
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζουμε λίγο μείγμα από το κέικ και από πάνω απλώνουμε μαρμελάδα. Ξανά μείγμα του κέικ και από πάνω άλλη μία στρώση μαρμελάδας. Τέλος βάζουμε μείγμα για κέικ και κλείνουμε με μαρμελάδα. Στρώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Tips
Εμείς χρησιμοποιήσαμε μαρμελάδα φράουλα.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr