Αλεύρι ρεβιθιού: Οι τρόποι για να το φτιάξετε

Σπιτικό αλεύρι ρεβιθιού που φτιάχνεται με δύο τρόπους για να απογειώσετε τις συνταγές σας. Αυτό το αλεύρι ρεβιθιού είναι πεντανόστιμο και φυσικά είναι πολύ χρήσιμο συστατικό για τις συνταγές μας. Δεν έχει μεγάλη διαφορά από το κλασικό αλεύρι και φυσικά και οι δύο τρόποι που θα μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω είναι πανεύκολοι.

Δείτε ακόμα Υγιεινό Κέικ μανταρίνι με αλεύρι ολικής άλεσης και ζάχαρη καρύδας

Εμείς δοκιμάσαμε να φτιάξουμε αυτό το αλεύρι ρεβιθιού και με τους δύο τρόπους και είχαν απόλυτη επιτυχία και οι δύο. Στο σημερινό άρθρο δε θα σας δείξουμε απλά τον τρόπο που θα το φτιάξετε αλλά θα σας δώσουμε και μερικές πληροφορίες για το αλεύρι ρεβιθιού, αφού λίγοι το γνωρίζουν. Διαβάστε παρακάτω: 

Δέκα λεπτά θα σας πάρει η διαδικασία του να φτιάξετε σπιτικό αλεύρι ρεβιθιού στο σπίτι.

Τι είναι το αλεύρι ρεβιθιού;

Το αλεύρι ρεβιθιού φτιάχνεται από ρεβίθια και μόνο. Αυτό το αλεύρι είναι πολύ δημοφιλές στην Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Πρόκειται για ένα χωρίς γλουτένη υποκατάστατο του κλασικού αλευριού ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να πήζετε σάλτσες.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αλεύρι ρεβιθιού στο σπίτι είναι ένα πολύ καλό μπλέντερ και 10 λεπτά από τον χρόνο σας.

Ποια είναι η διατροφική αξία του ρεβιθιού;

Tα ρεβίθια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες ενώ περιέχουν και πολλές βιταμίνες. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για vegans και vegetarians. Κάνε φλιτζάνι αλευριού από ρεβίθια έχει 356 θερμίδες, 21 γρ. πρωτεΐνης, 10 γρ. φυτικές ίνες και 53 γρ. υδατάνθρακες.

Πρώτος τρόπος για να φτιάξετε σπιτικό αλεύρι ρεβιθιού

Ο πρώτος τρόπος αφορά αυτούς που έχουν ένα πολύ δυνατό μπλέντερ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να ρίξετε τα ρεβίθια μέσα και να ξεκινήσετε το χτύπημα. Θα σας πάρει γύρω στα 10 λεπτά η όλη διαδικασία.

Περάστε το αλεύρι από σουρωτήρι πρώτα πριν το βάλετε σε βαζάκια γιατί σίγουρα θα έχουν μείνει κάποια σκληρά κομμάτια στο μπλέντερ. Αυτά δεν τα θέλετε μέσα στο αλεύρι.

Το αλεύρι ρεβιθιού μπορεί να διατηρηθεί μέσα σε βαζάκια που κλείνουν καλά μέχρι και για 2 μήνες.

Σημείωση: Aν τα ρεβίθια σας δεν είναι βιολογικά τότε δεν προτείνω αυτή τη διαδικασία. Ο λόγος είναι πως τα ρεβίθια που δεν είναι βιολογικά περιέχουν χημικά προκειμένου να διατηρούνται για περισσότερο καιρό. Αυτά τα χημικά θα περάσουν και στο αλεύρι. Αν, όμως, τα ρεβίθια σας είναι βιολογικά τότε σίγουρα αυτή η διαδικασία είναι η πιο εύκολη.

Δεύτερος τρόπος

Ξεκινήστε πλένοντας τα ρεβίθια σας. Αφήστε τα για ένα βράδυ μέσα σε αρκετό νερό. Ξεπλύνετε τα την επόμενη μέρα και στεγνώστε τα με μια πετσέτα.

Απλώστε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο ταψί. Καλό είναι να απλωθούν σε μια στρώση. Μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν σε ένα ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 12 ώρες.

Αν δεν στεγνώσουν καλά μπορεί όταν τα χτυπήσετε να μετατραπούν σε πάστα ρεβιθιού και όχι σε αλεύρι. Χτυπήστε τα στο μπλέντερ και περάστε τα από σουρωτήρι. Τέλος, βάλτε το αλεύρι σε βαζάκια και διατηρήστε το εκεί μέχρι και για 2 μήνες.

αλεύρι_ρεβιθιού_

Αλεύρι ρεβιθιού_ Οι τρόποι για να το φτιάξετε_

Ακολουθήστε την Emily Vagia στο Instagram ΕΔΩ

Δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube ΕΔΩ

Η συνταγή ανέβηκε στο site της Emily Vagia mrssoupe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close