Σπιτικό παγωτό Σικάγο, χωρίς παγωτομηχανή και ενδιάμεσα χτυπήματα

Συνταγή για λαχταριστό παγωτό Σικάγο. Το παγωτό Σικάγο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα παιδικά μας χρονιά. Σήμερα φτιάχνουμε λοιπόν σπιτικό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος, σοκολάτα και μπόλικο σιρόπι σοκολάτας.  Στο τέλος γαρνίρουμε με σαντιγί, μπισκοτάκια και γινόμαστε πάλι παιδιά.

Είναι μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο παγωτό με μαλακή, βελούδινη υφή χωρίς παγωτομηχανή και ενδιάμεσα χτυπήματα. Τόσο νόστιμη με μηδενικό βαθμό δυσκολίας πρέπει να την δοκιμάσετε όλοι τουλάχιστον για μια φορά.

Τα παιδιά λατρεύουν τόσο το παγωτό όσο και την σοκολάτα όποτε με αυτό το παγωτό θα ξετρελαθούν μιας και είναι δυο σε ένα.

Είναι το καλύτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο για το καθημερινό η το Κυριακάτικο τραπέζι μας. Που θα λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν. Επίσης είναι το απόλυτο παγωτό για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε είναι άπλα θεϊκό!

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος να χτυπηθεί μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα και παράλληλα βάζουμε σε παγωμένο νεράκι τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων το φρέσκο γάλα να κάψει πολύ.

Αφού μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης τα στραγγίζουμε καλά και τα διαλύουμε μέσα στο καυτό γάλα. Προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήνουμε 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη ζελατίνη και το κονιάκ μέσα στη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε δόσεις δόσεις το παγωτό και ενδιάμεσα στις στρώσεις βάζουμε λίγο σιρόπι σοκολάτας. Τέλος τοποθετούμε το μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει.

Σερβίρουμε με σαντιγί, μπισκοτάκια παγωτού και επιπλέον σιρόπι σοκολάτας!

Σπιτικό παγωτό Σικάγο, χωρίς παγωτομηχανή και ενδιάμεσα χτυπήματα

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou

Close