Μαλακό σπιτικό παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα που δεν παγώνει

Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστό παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα που δεν παγώνει. Με βελούδινη υφή. Το παγωτό είναι με 4 μόνο υλικά. κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο γάλα, εβαπορέ  και υπέροχο άρωμα βανίλιας. Η διαδικασία είναι απλή και μπορούμε να την ακολουθήσουμε όλοι χωρίς να χρειάζεται να έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις στην ζαχαροπλαστική. Αυτό το παγωτό γίνεται με λίγα υλικά έχει τέλεια κρεμώδες υφή και λιώνει απαλά στο στόμα.

Το σπιτικό παγωτό είναι πολύ πιο υγιεινό και αρκετά πιο οικονομικό, από τα αγοραστά παγωτά.  Την συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε είτε με παγωτομηχανή, είτε με μίξερ χειρός. Όποιον τρόπο και αν επιλέξουμε σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο απολαυστικό.

Δείτε ακόμη Παγωτό χωρίς ζάχαρη με μόνο 2 υλικά

Από εμπειρία ξέρω ότι όταν χρησιμοποιούμε ζάχαρη στο παγωτό μπορεί να κρυσταλλώσει πολύ πιο εύκολα. Γι αυτό βάζουμε ζαχαρούχο γάλα που δίνει μια πιο γλυκιά γεύση στο παγωτό μας, άλλα κάνει και την υφή του πιο απαλή και βελούδινη.

Δοκιμάστε το είναι πολύ νόστιμο, τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα δροσίσει γλυκά τα απογεύματα σας.

Εκτέλεση για Μαλακό σπιτικό παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα που δεν παγώνει:

Χτυπάμε την καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος στην παγωτομηχανή όπως εγώ η σε μίξερ χειρός σε σφιχτή σαντιγί. Μέτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε 6 δόσεις. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το εβαπορέ σιγά, σιγά και αυτό σε 6 δόσεις. Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες.

Τοποθετούμε το μείγμα μας στον καταψύκτη για 40 λεπτά. Αφού περάσουν τα 40 λεπτά το βγάζουμε και το χτυπάμε. Το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη. Μέτα από 40 λεπτά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε. Ξανασυνεχίζουμε μετά από 40 λεπτά το ξαναχτυπάμε.

Δείτε ακόμη Πως να φτιάξετε το γνωστό μαλακό παγωτό μηχανής χωρίς παγωτομηχανή!

Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε πολλές ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε το αφήνουμε λίγο και μετά σερβίρουμε.

Είναι η καλύτερη συνταγή για μαλακό σπιτικό παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα

Μαλακό σπιτικό παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα που δεν παγώνει

Μαλακό σπιτικό παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα_

σπιτικό παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο_

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou

Close