Σπιτικός-γλυκός-τραχανάς-

Σπιτικός γλυκός τραχανάς πιο νόστιμος και από τον αγοραστό με μόλις 3 υλικά.

    Υλικά

  • γάλα 6 κιλά πρόβειο
  • στάρι 4 κιλά ψιλοκομμένο για τραχανά
  • αλατι 5 κουταλιές σούπας

Ο τραχανάς είναι πολύ θρεπτικός και ειδικά τον Χειμώνα τον έχουμε ανάγκη πολύ συχνά αφού είναι βάλσαμο για τις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Επίσης τον τραχανά τον απολαμβάνουμε και σε άλλες συνταγές όπως γλυκός τραχανάς με τομάτα και πικάντικα κρουτόν. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε τον δικό μας σπιτικό γλυκό τραχανά.

Θα χρειαστούμε μόλις 3 οικονομικά υλικά. Ο γλυκός τραχανάς είναι παραδοσιακό σκεύασμα που μπορούμε να το φτιάξουμε σε σούπες αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές. Είναι απλά υπέροχος και πολύ πιο νόστιμος από τον αγοραστό. Δείτε την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το στάρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Αφού πήξει σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε μπουκίτσες και το απλώνουμε πάνω σε ένα τραπέζι για να στεγνώσει.

Μετά από κάποιες ώρες το ξανά χωρίζουμε σε ακόμη πιο μικρές μπουκίτσες και βλέπουμε πόσο έχει στεγνώσει. Δεν θέλουμε να ξεραθεί απλά να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει καλά το τρίβουμε στον οριλόγο ή στο κόσκινο και αποθηκεύουμε.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακός σπιτικός νηστίσιμος τραχανάς από την Θράκη με λαχανικά

Σπιτικός-γλυκός-τραχανάς- Γλυκός-τραχανάς-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιλίκα Χριστοπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close