Υλικά:
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι (και επιπλέον για πασπάλισμα)
- πράσο 1 (το άσπρο μέρος)
- αρακας 1 κούπα
- σάλτσα σόγιας 1/2 κούπα
- καρότο 1-2 (περασμένα από τον χονδρό τρίφτη)
- σέλινο 1 ματσάκι
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 (πράσινη) κέρατο
- ανάμεικτα λαχανικά 1 κονσέρβα ασιατικά
- λαχανο 1 κομμάτι άσπρο
- λαχανο 1 κομμάτι κόκκινο
- ζαχαρη 2 πρέζες μαύρη
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- μοσχοκάρυδο κατά προτίμηση
- τορτίγια 2 συσκευασίες
- νερό για πασπάλισμα
- σουσαμι για πασπάλισμα
Υπέροχα ρολά με τορτίγιες και θα σας ξετρελάνουν! Ο απόλυτος νηστίσιμος μεζές για όλες τις ώρες!!!
Οδηγίες
• Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα. • Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το κάρυ και τα αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν.
• Κατά καιρούς τα ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για τα μπαχαρικά μας. • Ραντίζουμε τις τορτίγιες με νερό, βάζουμε μια ικανή ποσότητα από τα λαχανικά και τις διπλώνουμε. • Τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου μισή ώρα.

Απο τη σελίδα Ολα νηστισιμα