Συνταγή για παραδοσιακό σπυρωτό γιουβέτσι με μοσχαράκι του Παναγιώτη Παπαδάκη με τα μυστικά για να μην λασπώνει.
- Μοσχάρι 1 κιλό (σπαλομίτα)
- ελαιολαδο 70 ml
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- πράσο 1 μικρό
- καρότο 1
- σκορδο 2 σκελίδες
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 400 ml φρέσκια
- μπαχάρι 4-5 κόκκοι
- κανελά 1 στικ
- δάφνη 1 φύλλο
- ζωμό λαχανικών 1 λίτρο καυτό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Γιουβέτσι κατσαρόλας με χυλοπιτάκι χωριάτικο
Έχετε καιρό να μαγειρέψετε γιουβέτσι ή δεν το έχετε κάνει και ποτέ; Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για γιουβέτσι με κριθαράκι και μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα. Ένα απόλυτα μαμαδίστικο φαγητό που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και θα γλείψετε και το πυρέξ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπυρωτό γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχάρι:
INGREDIENTS
1 kg beef
70 g olive oil
1 large onion
1 small leek
1 carrot
2 garlic cloves
1 tbsp tomato paste
400 g fresh tomato sauce
4-5 whole allspice
1 cinnamon stick
1 bay leave
1 liter hot vegetable broth
1 tsp salt
pepper
——
30 g olive oil
500 g medium orzo pasta
1,5 liter boiling water
—–
40×25 cm
GERMAN
ZUTATEN
1 kg Rindfleisch
70 g Olivenöl
1 große Zwiebel
1 kleiner Lauch
1 Karotte
2 Knoblauchzehen
1 EL Tomatenmark
400 g frische Tomatensauce
4-5 ganze Piment
1 Zimtstange
1 Buchturlaub
1 Liter heiße Gemüsebrühe
1 TL Salz
Pfeffer
——
30 g Olivenöl
500 g mittelgroße Orzo-Nudeln
1,5 Liter kochendes Wasser
—–
40×25 cm
20 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
25-30 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
6-8 Μερίδες
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μερίδες το μοσχαράκι. Ξανά σκουπίζουμε τις μερίδες που κόψαμε και σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας την σοτάρουμε και ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας , το μπαχάρι, το στικ κανέλας, το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του από το πιάτο, το βραστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.
Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες για το lunch box του σχολείου
Το ρίχνουμε και το στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 40χ25 εκατοστών.
Λίγο πριν κλείσουμε το κρέας και αφού έχει μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε πάνω από το κρέας την σάλτσα.
Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό (η αναλογία για τα 500 γραμμάρια κριθαράκι είναι 1/3). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου. Στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
Βγάζουμε το γιουβέτσι το αφήνουμε για λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Το πιο νόστιμο Γιουβέτσι με μοσχάρι είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Έξαλλος ο Αχιλλέας Μπέος : «Ποιος θα με κρίνει; Ο Τσαλίκης η λουλού; Μη τρελαθούμε τώρα»
- Ανακαλούνται χριστουγεννιάτικα φωτάκια – Υπάρχει κίνδυνος για φωτιά και Ηλεκτροπληξία
- Η Γη της Ελιάς: Νεκρό το μωρό της Αφροδίτης και του Χρήστου
- Πασχάλης Τσαρούχας : Ο Παράνομος έρωτας με τη μητέρα του Απόστολου Γκλέτσου που του άλλαξε ζωή και καριέρα
- Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ : Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι στις περισσότερες περιοχές της χώρας