Στριφτές ζαμπονοτυρόπιτες – Σκέτος αφρός

Στριφτάρια με φέτα και μπέικον ιδανικά για κολατσιό που είναι σκέτος αφρός!

Υπέροχα  στριφτάρια με φέτα και μπέικον ιδανικά για κολατσιό που μπορούμε να απολαύσουμε στην δουλειά ή στο σπίτι. Με αυτα τα στριφτάρια ζύμης επίσης, μπορούμε να κάνουμε τους καλεσμένους μας να περάσουν ακόμη πιο όμορφα στο παιδικό party ή στον μπουφέ μας, αφού είναι πεντανόστιμες!

Φτιάχνονται με αγνά υλικά και είναι από τα χεράκια μας. Αυτό τα κάνει ακόμη πιο νόστιμα και απολαυστικα. Είναι στριφτές ζαμπονοτυροπιτες και πραγματικά λιώνουν στο στόμα, Μπορείτε να τις απολαύσετε το μεσημέρι μαζί με το μεσημεριανό σας, σαν κολατσιό στη δουλειά ή για βραδινό.

Δείτε ακόμα Ζαμπονοτυρόπιτες με το μαγικό ζυμαράκι της Αργυρώς

Είναι πολύ χορταστικά και νόστιμα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε αφού εμείς το κάναμε πρόσφατα και η αλήθεια είναι ότι σήμερα μάλλον θα τα ξανά φτιάξουμε. Εμπιστευτείτε μας και δοκιμάστε αυτή την μοναδική συνταγή για να απολαύσετε αυτες τις στριφτές ζαμπονοτυρόπιτες κι εσείς. Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για την ζυμη στα στριφταρια

Ανακατεύουμε ένα φακελακι ξηρή μαγια, μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ένα ποτήρι νερού γάλα χλιαρό τα διαλύω και τα αφήνω 15 λεπτά.

Χτυπαω τα  2 αυγά και το 1 ασπράδι με μισό ποτήρι νερού ηλιέλαιο. Στη συνέχεια, Κοσκινιζω 600 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ενάμιση κουταλακι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκου ρίγανη .

Ενώνω τα 3 μείγματα το κάνω ζύμη και το αφήνω στην άκρη σκεπασμένο να διπλασιαστεί περίπου μισή με μία ώρα.

Ενώνουμε τα τρία μείγματα, τα κάνουμε ζύμη με τα χέρια και αφήνουμε την ζύμη στην άκρη σκεπασμένη για να φουσκώσει.

Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε φύλλα μακρόστενα. Στο ένα φύλλο βάζουμε την γέμιση και με το άλλο φύλο σκεπάζουμε. Με την βέργα, πατάμε την ζύμη για να κολλήσουμε. Κόβουμε λωρίδες και τις στρίβουμε. Αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσουν τα στριφταρια μας στο ταψί και τις αλείφουμε με λίγο κρόκο αραιωμένο.

Ψήνουμε τα στριφταρια μας στον αέρα, στους 190 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το μπέικον πρέπει να το βάλουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για να μαραθεί και να βγάλει το λίπος του, πριν το βάλουμε στα στριφταρια.

Αν θέλετε αντί  για φέτα βάζετε όλη την ποσότητα σε γκούντα δηλ 400 γραμμάρια.

Στριφτάρια με φέτα και μπέικον ιδανικά για κολατσιό : απλώνουμε τη ζύμη

συνταγή για στριφτές ζαμπονοτυρόπιτες

συνταγή για στριφτές ζαμπονοτυρόπιτες

Στριφτάρια με φέτα και μπέικον ιδανικά για κολατσιό

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κωνσταντινιά ΠΚ‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close