Το απόλυτο επιδόρπιο, τόσο για παιδιά, όσο και για μεγάλους! Νηστίσιμο γλυκό για όλες τις ώρες!
Υλικά ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 1 συσκευασία 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 1 κ. σ. λάδι καρύδας 10 ατομικές στρογγυλές φόρμες αλουμινίου ή χάρτινες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 1 συσκευασία (400ml) κρέμα καρύδας 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ 1 φλ. τσ. ζάχαρη 1 κ. σ. μέλι 1 φλ. τσ. φουντούκια
Οδηγίες
Για τη βάση σοκολάτας • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας. • Ρίχνουμε σιγά σιγά στη φόρμα τη λιωμένη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 2-3 φορές ακόμα μέχρι να πετύχουμε μια συμπαγή σοκολατένια θήκη.
Για την κρέμα • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα. • Τοποθετούμε τη σοκολατένια κρέμα στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια • Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το μέλι και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να λιώσουν. • Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια. • Τοποθετούμε το παραπάνω μείγμα σε μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να στερεοποιηθεί. • Το κόβουμε σε ακανόνιστα σχήματα.
Σύνθεση • Απομακρύνουμε με πολύ προσοχή τη θήκη. • Προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας, γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φουντούκια και απολαμβάνουμε.