συνταγή-για-παντεσπάνι-

Συνταγή για Αφράτο παντεσπάνι του  Δημήτρη Μιχαηλίδη για τούρτες, πάστες, γλυκά ψυγείου ακόμη και για κέικ με οικονομικά και απλά υλικά που ο καθένας έχει στο ντουλάπι του.

Αυτό το παντεσπάνι είναι καλύτερο και από του ζαχαροπλαστείου. Είναι αφράτο, είναι πανεύκολο, οικονομικό και μέσα στην γλύκα. Μπορούμε να φτιάξουμε με αυτό νόστιμες τούρτες και πάστες για γενέθλια και γιορτές που θα μείνουν αξέχαστα!

Συνταγή για αφράτο παντεσπάνι του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Δείτε ακόμα Ρολό από παντεσπάνι χωρίς αλεύρι

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης ξέρει πως το παντεσπάνι σε τούρτες και πάστες παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του γλυκού. Γι’ αυτό και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την καλύτερη συνταγή του για σπιτικό παντεσπάνι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την συνταγή για αφράτο παντεσπάνι του Δημήτρη Μιχαηλίδη

συνταγή-για-παντεσπάνι-

ΜΕΡΙΔΕΣ 1 παντεσπάνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10′
ΑΝΑΜΟΝΗ 30′
ΔΥΣΚΟΛΙΑ 1/5

Μέθοδος Εκτέλεσης για την συνταγή για αφράτο παντεσπάνι του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και κοσκινίζουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Δείτε ακόμα Σιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της μαμάς

Βάζουμε το μείγμα σε ένα στρόγγυλο λαδωμένο τσέρκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 για περίπου 30′-35′.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το τυλίγουμε σε μια πετσέτα και το χρησιμοποιούμε (ιδανικά) την επόμενη ημέρα για να κόβετε εύκολα.
Αν θέλουμε σοκολατένιο παντεσπάνι αντικαθιστούμε 30 γρ. αλεύρι με 30 γρ. κακάο. Σιρόπι για το παντεσπάνι φτιάχνουμε βράζοντας 200 γρ. ζάχαρη με 200 ml νερό.

συνταγή-για-παντεσπάνι-

Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close