Πάστα- με- λευκό- παντεσπάνι- και- γλασο-

Συνταγή για Πάστα με λευκό παντεσπάνι και γλάσο. Ενά γλυκό με αφράτο παντεσπάνι, βελούδινη σαντιγί και λαχταριστό γλάσο σοκολάτας. Είναι μια πάστα που μπορείς να το απολαύσεις και σαν τούρτα.

Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται σήμερα μαζί μας μία υπέροχη συνταγή για Πάστα με λευκό παντεσπάνι και γλάσο , αφράτο παντεσπάνι, βελούδινη σαντιγί και ακόμη πιο βελούδινο γλάσο σοκολάτας. Είναι μια πάστα που μπορείς να το απολαύσεις και σαν τούρτα.

Σιροπιάζουμε το σπιτικό αφράτο παντεσπάνι με φρέσκο γάλα και η σαντιγί με το γλάσο σοκολάτας έρχονται να ολοκληρώσουν την γεύση. Είναι μία πανεύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία και φυσικά όπως πάντα αποτελείται από απλά και οικονομικά υλικά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πάστα με λευκό παντεσπάνι και γλάσο:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Πάστα- με- λευκό- παντεσπάνι- και- γλασο-

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου με μους φράουλας

Αφού το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί το μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψί ή πυρέξ 26 νούμερο. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε. Όταν ψηθεί το σιροπιάζουμε καυτό με το παγωμένο γάλα.

Πάστα με λευκό παντεσπάνι και γλάσο

Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το βιτάμ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Εκτέλεση για την Πάστα με λευκό παντεσπάνι και γλάσο

Αφήνουμε το σιροπιασμένο παντεσπάνι να κρυώσει τελείως. Αφού κρυώσει τελείως χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας την σαντιγί γκαρνί. Αφού η σαντιγί είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες.

Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο και το περιχύνουμε με το κρύο γάλα. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το γλάσο και απολαμβάνουμε.

Πάστα- με- λευκό- παντεσπάνι- και- γλασο-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close