Συνταγή για αλιάδα από το Live Kitchen (σκορδαλιά)_

Υπέροχη συνταγή για αλιάδα από το Live Kitchen ή αλλιώς σκορδαλιά με πατάτα. Η αλιάδα είναι μία υπέροχη και ελαφριά σκορδαλιά με πατάτα και μόλις τρεις σκελίδες σκόρδου. Είναι γνωστό ότι η σκορδαλιά με πατάτα είναι πιο ελαφριά και πόσο μάλλον όταν στην σκορδαλιά βάζουμε μόλις τρεις σκελίδες σκόρδου.

Σίγουρα η σκορδαλιά ή αλλιώς αλιάδα είναι το αγαπημένο επιδόρπιο των Ελλήνων. Τώρα που κοντεύει η 25η Μαρτίου είναι γνωστό ότι όλα τα σπίτια στην Ελλάδα θα απολαύσουμε τον αγαπημένο τους Γαλαίο Σκορδαλιά όπως ακριβώς προστάζει το έθιμο κάθε χρόνο τον Ευαγγελισμό.

Δείτε παρακάτω Σκορδαλιά με καρύδια: Η παραδοσιακή Θρακιώτικη

Παρακάτω λοιπόν θα δείτε την εκτέλεση της πιο νόστιμης σκορδαλιάς. 

INGREDIENTS

800 g potatoes
3 clovew of garlic
100 g vegetable oil
100 g olive oil
1 tsp salt
40 g white vinegar
Juice from 1/2 lemon
————————————
Parsley

 

GERMAN

ZUTATEN
800 g Kartoffeln
3 Knoblauchzehen
100 g Pflanzenöl
100 g Olivenöl
1 TL Salz
40 g weißer Essig
Saft aus 1/2 Zitrone
————————————
Petersilie

Δείτε ακόμη 6 ξεχωριστές προτάσεις για σκορδαλιά!

Εκτέλεση για την αλιάδα

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
Τις βάζουμε να βράσουν σε νερό με αλάτι μέχρι που να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε αφού βράσουν και όπως είναι ζεστές ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις μισές.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο , το αλάτι , τις 3 σκελίδες σκόρδου και το λευκό ξύδι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αλοιφή. Το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε και στον πολυκόφτη ρίχνουμε το ελαιόλαδο , τον χυμό από 1/2 λεμόνι και τις υπόλοιπες πατάτες.

Χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν μεταξύ τους. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό. Η γεύση και η υφή απλά υπέροχη για μια πεντανόστιμη σκορδαλιά που γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.
Καλή σας επιτυχία!!!

αλιάδα_συνταγή_σκορδαλιά_ αλιάδα_συνταγή_σκορδαλιά_ Συνταγή για αλιάδα από το Live Kitchen (σκορδαλιά) αλιάδα_συνταγή_σκορδαλιά_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close