Συνταγή για ατομική γαλατόπιτα χωρίς φύλλο σε πήλινο

Σήμερα σας έχω συνταγή για πανεύκολη ατομική γαλατόπιτα με σιμιγδάλι, βούτυρο και απίθανο άρωμα βανίλιας και λεμόνι. Ένα απίθανο ατομικό γλυκό χωρίς φύλλο σε πήλινο. Είναι τόσο εύκολη και με απλά υλικά που μπορούμε να την φτιάξουμε όλοι ακόμα και αν οι γνώσεις μας στην ζαχαροπλαστική είναι περιορισμένες.

Η γαλατόπιτα είναι ένα γλυκό που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά και ας μην περιέχει σοκολάτα. Είναι ένα ελαφρύ γλυκό κατάλληλο για όλες τις ώρες. Ιδανικό επιδόρπιο για το Κυριακάτικο τραπέζι που θα καλύψει τις γευστικές απαιτήσεις όλης της οικογένειας και των φίλων σας.

Δοκιμάστε την και απλά θα την λατρέψετε!

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα αυγά, το ξύσμα από τα λεμόνια και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε και βάζουμε το χοντρό σιμιγδάλι,την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει. Μόλις δέσει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για 5 άλλα λεπτά.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι το σκεύος,η τα πήλινα που θα χρησιμοποιήσουμε.  Στην συνέχεια ρίχνουμε μειγμα μας στα πήλινα το ισιώνουμε και αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τέλος τοποθετούμε τα πήλινα στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Ανάλογα πάντα με τον φούρνο.

Συνταγή για ατομική γαλατόπιτα χωρίς φύλλο σε πήλινο

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou

Close