25η Μαρτίου: Συνταγή για πετυχημένες κροκέτες μπακαλιάρου_

Φέτος την 25η Μαρτίου φτιάχνουμε τις πιο πετυχημένες κροκέτες μπακαλιάρου τραγανές και πεντανόστιμες,με το καλύτερο κουρκούτι για μπακαλιάρο.

Συνταγή για κροκέτες μπακαλιάρου με το καλύτερο κουρκούτι από το Live Kitchen. Ο μπακαλιάρος είναι ένα υπέροχο ψάρι που κάθε χρόνο τέτοια εποχή το τιμάμε δεόντως. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο τηγανητό με το καλύτερο κουρκούτι μπύρας.

Είναι απλά υπέροχος μπακαλιάρος και είμαστε σίγουροι ότι αν ακολουθήσετε κατά γράμμα την συγκεκριμένη συνταγή, όλη σας η οικογένεια θα λατρέψει αυτες τις κροκέτες μπακαλιάρου.

Δείτε ακόμα Το καλύτερο κουρκούτι για καλαμαράκια τηγανητά τραγάνα

Είναι πανεύκολη συνταγή και μπορεί να την κάνει ακόμη και κάποιος αρχάριος στην κουζίνα. Επίσης δεν απαιτεί πολλά χρήματα για να την κάνεις. Έχει σίγουρη επιτυχία όπως και όλες οι συνταγές του Παναγιώτη Παπαδάκη.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για κροκέτες μπακαλιάρου: 

NGREDIENTS

1 Kilo salted cod
———————————————-
300 g all purpose flour
100 g fine semolina
350 g beer
130 g water
1 tsp salt
2 tsp baking powder
———————————————-
All purpose flour for dredging fish
———————————————–
1 1/2 liter vegetable oil

GERMAN

ZUTATEN
1 Kilo gesalzener Kabeljau Fisch
———————————————-
300 g Allzweckmehl
100 g feiner Grieß
350 g Bier
130 g Wasser
1 TL Salz
2 TL Backpulver
———————————————-
Allzweckmehl zum Ausbaggern von Fisch
———————————————–
1 1/2 Liter Pflanzenöl

 

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις κοροκέτες μπακαλιάρου, αρχικά ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τα κόκκαλα και την πέτσα. Τον κόβουμε σε ίσα κομμάτια και σε ένα μεγάλη γάστρα ή λεκάνη με ένα τρυπητό μέσα τον τοποθετούμε μέσα στο τρυπητό και το γεμίζουμε το ταψί με νερό να σκεπάζει καλά τον μπακαλιάρο.

Κάθε 4-5 ώρες πετάμε το νερό και γεμίζουμε με καθαρό (για να μπορέσει να φύγει η αλμύρα από το ψάρι). Αυτό το κάνουμε για 24 ώρες.
Μετά από 24 ώρες βγάζουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά σε χαρτί Κουζίνας (το κάνουμε αυτό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να χει στεγνώσει τελείως το ψάρι).

Πρέπει να ναι στεγνό για να μπορέσει να παναριστεί σωστά με το αλεύρι και να κολλήσει επάνω το κουρκούτι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα , το ψιλό σιμιγδάλι , το νερό , το μπέικεν το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα πανάρουμε μέσα σε ένα πυρέξ με μπόλικο αλεύρι τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι .
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και να έρθει σε θερμοκρασία 160-170 c.

Δείτε ακόμη Η πιο νόστιμη συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα βήμα βήμα!

Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι με την βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού (τα κομμάτια τα τηγανίζουμε κάθε φορά δύο δύο και κοιτάμε να ναι περίπου το ίδιο μέγεθος για να τηγανιστούν ομοιόμορφα).

Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το ρίχνουμε πολύ σιγά μέσα στο καυτό λάδι. Αφού τηγανιστούν και πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Το ίδιο κάνουμε με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Μόλις τα τηγανίσουμε όλα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε και τα σερβίρουμε με σκορδαλιά , με πατάτες τηγανιτές και με ότι άλλο μας αρέσει. Το ιδανικότερο κουρκούτι για λαχταριστες και τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου! Καλή σας επιτυχία!!

 κροκέτες μπακαλιάρου_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close