Συνταγή για μαριναρισμένο μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας

Συνταγή για μαριναρισμένο μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας. Μαλακό και ζουμερό μοσχάρι, που έχουμε μαρινάρει από την προηγούμενη, συνοδευμένο με πουρέ από μελιτζάνα. Ότι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι σας!

Εκτέλεση για το μοσχάρι

Πρώτα μαρινάρουμε το κρέας με κρασί ,πιπέρι,δάφνη ,καρότα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαριναριστεί από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο ή 2 με 3 ώρες πριν το μαγειρέψουμε. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στη χύτρα ,σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έπειτα το κρέας και σβήνουμε με κονιάκ.

Προσθέτουμε τη ντομάτα ,αλάτι πιπέρι,και όλα τα υλικά της μαριναρας. Μόλις γίνει, βγάζουμε το κρέας ,πολτοποιούμε τα καρότα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε νερό και να ρίξουμε κριθαράκι για γιουβέτσι. Σήμερα θα το κάνουμε με πουρέ μελιτζάνας.

Εκτέλεση για πουρέ μελιτζάνας:

Τρυπάμε τη μελιτζάνα με πιρούνι ,τη κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε στο ταψί .Ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς μισή ώρα περίπου. Αφήνουμε να στραγγίξει καλά και ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Σε κατσαρόλα βάζουμε όσο βούτυρο τόσο αλεύρι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πολτό μελιτζάνας,τη κρέμα γάλακτος,αλάτι πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Στο τέλος τη φέτα χοντροκομμένη .Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

(η συνταγή για το μοσχάρι είναι για 4 μερίδες)

Dora IliopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

μοσχαράκι με πουρέ

Close