Συνταγή για Ναβαρέν

Συνταγή για ναβαρέν με μοσχαράκι, αρακά, καρότο, τυριά και κόκκινη σάλτσα ντομάτας. Ένα σουφλέ κρεατικών και λαχανικών που λιώνει στο στόμα.

Το ναβαρέν (Navarin) είναι ένα γαλλικό ραγού με αρνάκι και ανοιξιάτικα λαχανικά, γι’ αυτό λέγεται και πριντανιέρ (printanier) που θα πει ανοιξιάτικο.

Υπάρχουν θεωρίες ότι πήρε το όνομά του από τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, που έγινε τον Οκτώβρη του 1827 και με τη συμβολή ναυτικών δυνάμεων από τη Γαλλία, Ρωσία και Βρετανία ηττήθηκε ο τουρκικός στόλος.

Δείτε ακόμα Φιλέτο Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές

Όμως, για άλλους, το όνομά του το παίρνει από τα λαχανικά (ρίζες) ρέβες (τέρνιπ), που λέγονται navet στα γαλλικά και που συνήθως μπαίνουν στο φαγητό. Όμως από τότε υπάρχουν κι άλλες παραλλαγές και σήμερα θα δοκιμάσουν ναβαρέν με μοσχαράκι για κάθε μπουφέ και γιορτινό τραπέζι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ναβαρέν:

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

Εκτέλεση για το ναβαρέν

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, την φρέσκια ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύλο κανένας, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας μας. Το μαγειρεύουμε όπως μαγειρεύουμε το κοκκινιστό.

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

Δείτε ακόμα Φαγητό για την Κυριακή: Μοσχαράκι λεμονάτο λουκούμι

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

Στην συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον αρακά και τα καρότα μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Παίρνουμε τις πατάτες baby και τις ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Παίρνουμε το πυρέξ ή ένα ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα του αρακά.

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

Από πάνω στρώνουμε τις πατάτες baby, από πάνω το κοκκινιστό κρέας και στην συνέχεια ζωμό από το κρέας που μαγειρέψαμε. Δεν θέλουμε να έχει πολλά υγρά, ίσα ίσα ίσα για την γεύση. Περιχύνουμε το φαγητό μας με γραβιέρα τριμμένη και μαγειρεύουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να μελώσει το φαγητό.

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

Tips για να το ναβαρέν

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

Το φαγητό δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί το κρέας είναι ήδη βρασμένο. Μπορούμε να τηγανίσουμε τις πατάτες αντί να τις ψήσουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε την γραβιέρα κομμένη σε κύβους. Ο αρακάς μπορεί να είναι είτε κατεψυγμένος είτε φρέσκος. Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να είναι είτε του εμπορίου είτε φρέσκια.

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

συνταγή-για-ναβαρέν-με-μοσχαράκι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close