Παραδοσιακή Μπουγάτσα νηστίσιμη Πάτρας (Αχαϊκή μπουγάτσα τύπου κέικ )

Συνταγή για παραδοσιακή μπουγάτσα Πάτρας (Αχαϊκή μπουγάτσα τύπου κέικ )

Οι μπουγάτσες είναι γνωστό γλυκό της βόρειας Ελλάδος με καταγωγή από τις Σέρρες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, με μπουγάτσες που δεν είναι ακριβώς αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε μπουγάτσα.

Ένα τέτοια παράδειγμα μπουγάτσας είναι και αυτό που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Μπουγάτσες με καταγωγή από την Πάτρα που φημίζονται για την νοστιμιά αλλά και το ιδιαίτερο σχήμα τους. Μοιάζουν οπτικά με μπισκότα, αλλά είναι πολύ υγιεινές μπουγάτσες.

Δείτε ακόμα Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης Νηστίσιμη- Vegan Mpougatsa Thessalonikis

Είναι ένα ιδανικό γλύκισμα για όσους νηστεύουν αλλά και για όλη την υπόλοιπη οικογένεια. Οι παραδοσιακές μπουγάτσες από την Πάτρα, μπορούν αποτελέσουν μια μοναδική επιλογή για το γλυκό των παιδιών σας, αφού σε σύγκριση με τις σοκολάτες και τα ζαχαρωτά είναι πολύ πιο υγιεινές.

Στην παρασκευή τους, οι μπουγάτσες από την Πάτρα είναι πολύ εύκολες. Τα υλικά που απαιτούνται είναι πολύ προσιτά και μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθευτεί από οποιοδήποτε supermarket. Διαβάστε λοιπόν την συνταγή παρακάτω και δοκιμάστε να την εκτελέσετε κι εσείς:

Εκτέλεση για παραδοσιακή μπουγάτσα Πάτρας (Αχαϊκή μπουγάτσα τύπου κέικ )

Στην αρχή ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τον χυμό, τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα και το μπέικιν χωρίς μίξερ. Αφού το μείγμα μας γίνει ομογενές, ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και στο τέλος, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε παράλληλα. Έπειτα ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη σε ίσα κομμάτια των 200 γρ και τα πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες.

Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε με την παλάμη μας την κάθε μπαλίτσα, έτσι ώστε να γίνει στρογγυλή. Πάνω στην κάθε μπαλίτσα, κάνουμε σχεδιάκια και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με καστανή, κρυσταλλική ζάχαρη.

Ψήνουμε τις μπουγάτσες μας στην δεύτερη σχάρα του φούρνου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Αν θέλουμε να είναι πιο μαλακές οι μπουγάτσες μας, τότε τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Παραδοσιακή Μπουγάτσα νηστίσιμη Πάτρας (Αχαϊκή μπουγάτσα τύπου κέικ )

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Anastasia Kyr‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close