Συνταγή για σουπιές με σπανάκι

Συνταγή για σουπιές με σπανάκι. Είναι ένα εξαιρετικό λαδερό φαγητό που μπορείτε να το φτιάξετε ακόμη και για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Οι σουπιές είναι υπέροχο θαλασσινό και με το σπανάκι απογειώνονται!

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τρώμε τις σουπιές με κοφτό μακαρονάκι, που είναι φυσικά μία πολύ νόστιμη συνταγή. Όμως οι κοκκινιστές σουπιές με σπανάκι είναι ακόμη πιο νόστιμες και φυσικά αυτό το πιάτο είναι ακόμη πιο υγιεινό, αφού οι σουπιές και το σπανάκι είναι τρόφιμα γεμάτα βιταμίνες.

Δείτε ακόμα Σουπιές στην λαδόκολλα: Νηστίσιμη συνταγή

Αξίζει να την δοκιμάσετε και φυσικά μπορείτε να την δώσετε και στα παιδιά σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Συνταγή για σουπιές με σπανάκι

Εκτέλεση για τις σουπιές με σπανάκι

Στην αρχή κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές. Ξεκινάμε να σοτάρουμε τις σουπιές στο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας το πιπέρι και το νερό.

Βράζουμε το φαγητό μας για περίπου 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν οι σουπιές.  Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι. Θα βγάλει και το σπανάκι υγρά, γι’ αυτό και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη. Έτοιμο!

Tips για τις σουπιές με σπανάκι

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένες σουπιές. Το σπανάκι το έχουμε πλύνει και το έχουμε βάλει στο σουρωτήρι για να βγάλει τα νερά και να στεγνώσει καλά πριν το βάλουμε στο φαγητό. Το σπανάκι το βάζουμε ωμό στο φαγητό.

Συνταγή για σουπιές με σπανάκι

Στο φαγητό δεν βάζουμε το μελάνι από τις σουπιές. Αλάτι βάζουμε στο τέλος και με μεγάλη προσοχή. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι. Θέλουμε στο φαγητό να μείνει μόνο το ελαιόλαδο. Επειδή θα βγάλει και το σπανάκι υγρά δεν προσθέτουμε άλλο νερό μετά το σπανάκι. Τις σουπιές δεν τις προβάζουμε. Αν είναι κατεψυγμένες τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν.

συνταγή_για_σουπιές_με_σπανάκι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close