συνταγή-για-λαγάνα-

Πεντανόστιμη και τραγανή σπιτική λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα με μπόλικο σουσάμι όπως πρέπει, από τον αγαπημένο μας Παναγιώτη Παπαδάκη!

    Για το άλειμμα

  • νερό 100 γραμμάρια
  • ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας

Η Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται μία ανάσα μακριά και οι προετοιμασίες για το σαρακοστιανό τραπέζι αλλά και το πέταγμα του χαρταετού είναι πυρετώδης. Αποφασίσαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή να σας δείξουμε συνταγές που να μπορείτε να απολαύσετε την Καθαρά Δευτέρα οπότε αυτή η λαγάνα δεν θα μπορούσε να λείπει.

Συνταγή για σπιτική λαγάνα

Δείτε ακόμα Καθαρά Δευτέρα: Συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά του για πεντανόστιμη λαγάνα με όλες τις παραδοσιακές πινελιές για να μην ξανά χρειαστεί να αγοράσετε ποτέ σας λαγάνα. Έχει σίγουρη επιτυχία και μπορείτε να την φτιάξετε ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την συνταγή για σπιτική λαγάνα

συνταγή-για-λαγάνα-

INGREDIENTS

900 g plain flour
18 g dry yeast
550 g lukewarm water
50 g tahini
1 tbsp sugar
2 tsp salt
———————————-
100 g water
1 tbsp sugar
———————————
Sesame

GERMAN

ZUTATEN

900 g einfaches Mehl
18 g Trockenhefe
550 g lauwarmes Wasser
50 g Tahini
1 EL Zucker
2 TL Salz
———————————-
100 g Wasser
1 EL Zucker
———————————
Sesam

10΄ Χρόνος Εκτέλεσης

30-40 λεπτά Χρόνος Ψησίματος

1,5 ώρα Χρόνος Αναμονής

2 Λαγάνες

Εκτέλεση για τη Συνταγή για σπιτική λαγάνα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι ανακατεύουμε με ένα σύρμα ,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά .

συνταγή-για-λαγάνα-

Προσθέτουμε το ταχίνι το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας ,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος ή κάνουμε στόφα τον φούρνο μας (ανοίγουμε στις αντιστάσεις στους 50 c για 1 λεπτό και τον κλείνουμε μέχρι να γίνει διπλάσια).

συνταγή-για-λαγάνα-

Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και σε ένα ταψί κουζίνας αλείφουμε ελαιόλαδο, τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι. Βάζουμε το ζυμάρι μέσα στο ταψί και με απαλές κινήσεις ανοίγουμε την λαγάνα να έχει πάχος 1 εκ.

Δείτε ακόμα Καθαρά Δευτέρα: Λαγάνα με αλεύρι ολικής

Αν δυσκολεύεται να ανοίξει κάνουμε την ίδια διαδικασία και με την 2η λαγάνα και ανοίγουμε μια την μία μία την άλλη. Σε λίγο νερό προσθέτουμε την ζάχαρη και αλείφουμε από πάνω και τις 2 τις λαγάνες. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά

συνταγή-για-λαγάνα-

Με τα δάχτυλά μας πατάμε και τις 2 τις λαγάνες και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά στους 180 c. Τις ψήνουμε και τις 2 μαζί και τις αλλάζουμε μετά από 30 λεπτά θέση έτσι ώστε να πάρουν και οι 2 ένα πάρα πολύ ωραίο χρώμα.

Τις βάζουμε να κρυώσουν ελαφρώς πάνω σε σχάρα και οι πιο εύκολες και νόστιμες λαγάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Φτιάξτε τις και θα σας ζητάνε όλοι συνταγή!! Καλή σας επιτυχία!!

συνταγή-για-λαγάνα-

Δείτε το βίντεο εδώ :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close