Συνταγή για σπιτικό μπέικον

Πως να φτιάξω μπέικον; Συνταγή για καπνιστό σπιτικό μπέικον. Όλη η διαδικασία βήμα βήμα για να φτιάξετε σπιτικό μπέικον με μυστικά.

Το μπέικον είναι ένα αγαπημένο κρέας που το βάζουμε στα σουφλέ μας, στις μακαρονάδες μας, το τηγανίζουμε για πρωινό ή το τρώμε και ωμό στις μεγάλες μας λιγούρες, αφού το μπέικον από το σούπερ μάρκετ είναι έτοιμο βρασμένο.

Συνταγή για σπιτικό μπέικον

Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό καπνιστό μπέικον από χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το αγοραστό μπέικον. Είναι καπνιστό, πεντανόστιμο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κάθε μας παρασκευή ή να το φάμε και σκέτο.

Συνταγή για σπιτικό μπέικον

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καπνιστό σπιτικό μπέικον:

Συνταγή για σπιτικό μπέικον

Εκτέλεση για το μπέικον

Στην αρχή παίρνουμε την χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο και με ένα χαρτί κουζίνας την σκουπίζουμε από όλες τις πλευρές ταμποναριστά για να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα υγρά του κρέατος. Έπειτα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χοντρό αλάτι, την καστανή ζάχαρη και το πιπέρι.

Δείτε ακόμη Συνταγή για σπιτικό παριζάκι με ένα μπουκάλι (βίντεο)

Συνταγή για σπιτικό καπνιστό μπέικον

Αλείφουμε από όλες τις πλευρές του κρέατος με το μείγμα του αλατιού κάνοντας μασάζ παράλληλα στο κρέας για να πάει παντού το μείγμα με το αλάτι. Έπειτα μεταφέρουμε το κρέας σε μία ειδική σακούλα τροφίμων που απορροφά τον αέρα και την σφραγίζουμε στο ειδικό μηχάνημα.

Συνταγή για σπιτικό καπνιστό μπέικον

Βάζουμε το κρέας μας στο ψυγείο και κάθε μέρα θα πρέπει να αλλάζουμε πλευρά του κρέατος στο ψυγείο. Αλλάζουμε πλευρά για 5 μέρες στο ψυγείο. Μετά τις 5 μέρες, βγάζουμε το κρέας από την σακούλα και το ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Δείτε ακόμη Αλλαντικό κοτόπουλο!

Συνταγή για σπιτικό καπνιστό μπέικον

Δείτε ακόμα Πένες με κρέμα γάλακτος και μπέικον

Συνταγή για σπιτικό καπνιστό μπέικον

Μετά με ένα χαρτί κουζίνας απορροφάμε και πάλι όλα τα νερά αλλά και τα υγρά του κρέατος. Περνάμε τσιγκέλια στο κρέας και το κρεμάμε στο καπνιστήρι μας. Για να το καπνίσουμε βάζουμε βρεγμένο πριονίδι στο καπνιστήρι το οποίο το έχουμε στραγγίξει αρκετά.

Συνταγή για σπιτικό μπέικον

Ψήνουμε το μπέικον στο καπνιστήρι στους 100 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες περίπου. Το μπέικον είναι έτοιμο όταν το εσωτερικό του κρέατος έχει θερμοκρασία περίπου 59 βαθμούς Κελσίου.

Συνταγή -για- σπιτικό- καπνιστό- μπέικον-

Tips για το καπνιστό σπιτικό μπέικον

Αν δεν έχουμε το ειδικό μηχάνημα που ρουφάει τον αέρα μπορούμε αντί για χοντρό αλάτι να βάλουμε αλάτι ωρίμανσης. Για κάθε κιλό κρέατος βάζουμε 3% αλάτι και 2% καστανή ζάχαρη.

Συνταγή για σπιτικό μπέικον

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για σπιτικό μπέικον στο παρακάτω βίντεο:

 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close