Συνταγή για το πιο εύκολο φύλλο για στριφτές πίτες

Ήρθε η ώρα λοιπόν να δούμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για φύλλο για στριφτές πίτες. Φτιάχνουμε με λίγα υλικά αφράτη ζύμη που δεν σπάει στο πλάσιμο και έτσι μπορούμε να φτιάξουμε θεσπέσιες και εντυπωσιακές στριφτές πίτες. Από τυρόπιτες, σπανακόπιτες, μέχρι και κρεατόπιτες, με αυτή τη ζύμη για πίτες προσθέτουμε τη γέμιση που θέλουμε και φτιάχνουμε μία υπέροχη χειροποίητη στριφτή πίτα για γιορτές, επίσημα τραπέζια και όλη την οικογένεια.

 

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γάλα τα αυγά το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο να γίνει μια ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε με πλάστη στρογγυλά φύλλα σε μέγεθος ενός πιάτου μικρού. Βάζουμε σε στρογγυλή πιατέλα ηλιέλαιο και απλώνουμε στο φύλλο επάνω μια κουτάλια της σούπας ηλιέλαιο μετά απλώνουμε το επιμένω φύλλο λίγο πιο πέρα και πάλι λαδώνουμε καλά. Απλώνουμε όλα τα φύλλα κυκλικά σε όλη την πιατέλα αφήνουμε για 15-20’. Παίρνουμε ένα φύλλο το ακουμπάμε στο τραπέζι και απαλά το τραβάμε γύρω γύρω . Ανοίγει εύκολα χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε το τυλίγουμε απαλά ρόλο το στρίβουμε και το τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου.

Συνταγή για το πιο εύκολο φύλλο για στριφτές πίτες

Συνταγή για το πιο εύκολο φύλλο για στριφτές πίτες

 

Συνταγή για το πιο εύκολο φύλλο για στριφτές πίτες

Η συνταγή είναι της Vaso Karagianni

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Close