Συνταγή για τραγανά παξιμάδια με λάδι και λίγα υλικά. Σήμερα φτιάχνουμε σπιτικά παξιμάδια, τραγανά και εύκολα στην εκτέλεση. Μπορείτε να τα κάνετε για να τρώτε σκέτα, ή και σε σαλάτα ή ντάκος. Γίνονται πεντανόστιμα για όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους!
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι τη μαγιά το αλάτι τη ζάχαρη το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μας να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε όλο το νερό και ζυμώνουμε 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ζυμαράκι. Το αφήνουμε να φουσκώσει 1 30 ώρα.
Το χωρίζουμε και φτιάχνουμε 3 μπαστούνια. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα χαράζουμε με το μαχαίρι αλλά όχι μέχρι κάτω.
Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν και τα ψήνουμε 150 βαθμούς στον αέρα μισή ώρα. Μετά τα κόβουμε μέχρι κάτω τα απλώνουμε σε τρία ταψιά και τα ξαναψήνουμε να στεγνώσουν. Τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές θα τα δείτε να είναι στεγνά στο κέντρο .
Συνταγή από κ.Βικη ΑναματερουΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες