τσιαπάτα-συνταγή-

Συνταγή για τσιαπάτα. Η τσιαπάτα είναι φραντζόλα άσπρου ψωμιού. Κατατάσσεται στην ιταλική κουζίνα και παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου, αλάτι, μαγιά, νερό και ελαιόλαδο. Η ονομασία του σημαίνει παντόφλα, λόγω του σχήματος που έχει. Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη ή να την χρησιμοποιήσετε για τα σάντουιτς του παιδιού στο σχολείο.

Δείτε ακόμα Σάντουιτς με ψωμί ολικής και ομελέτα

Αν δεν έχετε δοκιμάσει την τσιαπάτα ήρθε η στιγμή να το κάνετε, διότι σας βρήκαμε μία συνταγή για σπιτική και αφράτη τσιαπάτα με τα πιο απλά και οικονομικά υλικά. Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη, με τα λαδερά σας ή τις σαλάτες σας ή ακόμη και για τα σάντουιτς του παιδιού στο σχολείο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τσιαπάτα:

τσιαπάτα-συνταγή-

Εκτέλεση για την τσιαπάτα

τσιαπάτα-συνταγή-

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο και την ξερή μαγιά και διαλύουμε την μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το σκληρό αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

τσιαπάτα-συνταγή-

Δείτε ακόμα Παραδοσιακό ζυμωτό ψωμί που κρατάει για μέρες

τσιαπάτα-συνταγή-

Έπειτα κάνουμε διπλώματα από τις 4 πλευρές βουτώντας κάθε φορά τα χέρια μας σε νερό. Μετά αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει και πάλι σε ένα πυρέξ και σε ζεστό μέρος. Έπειτα κάνουμε και πάλι διπλώματα και ζυμώνουμε τα ψωμιά μας. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου, για 16 λεπτά, στον αέρα.

τσιαπάτα-συνταγή-

Tips για την τσιαπάτα

τσιαπάτα-συνταγή-

Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Βγάζει 3 ψωμάκια μεγάλα ή 4 μεσαία. Μπορούμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία από την προηγούμενη μέρα, να βάλουμε την ζύμη στο ψυγείο και να την ολοκληρώσουμε την επόμενη.

τσιαπάτα-συνταγή-

τσιαπάτα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Frantzeska Kazepi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close