Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με ένα υλικό έκπληξη που την κάνει ζουμερή χωρίς να πανιάζει

Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με υλικό έκπληξη που την κάνει ζουμερή χωρίς να πανιάζει

Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με γκούντα, μοτσαρέλα, μπέικον και ζαμπόν και το μυστικό του Γιώργου Ζώλη για να μη πανιάζει. Μία σπέσιαλ ζαμπονοτυρόπιτα που θα λατρέψετε.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για το άλειμμα:

Για το πασπάλισμα:

Αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας. Με φύλλο κρούστας και πλούσια γέμιση από διάφορα τυριά και αλλαντικά, μπορείτε να την φτιάξετε σαν ορεκτικό στο μεσημεριανό σας τραπέζι, για μπουφέ αλλά και για το κολατσιό σας στη δουλειά. Ο Γιώργος Ζώλης μοιράζεται μαζί μας και όλα τα μυστικά για να βγει ζουμερή χωρίς να πανιάζει.

Ο Γιώργος Ζώλης ξέρει πως να μας ανοίγει την όρεξη. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μία νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα με διάφορα τυριά και αλλαντικά που βάζει “κάτω” ακόμη και τον καλύτερο φούρνο στη περιοχή σας. Με τραγανό φύλλο κρούστας, χωρίς να πανιάζει, αλλά πλούσια και ζουμερή. Δοκιμάστε την.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη ζαμπονοτυρόπιτα:

Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με ένα υλικό έκπληξη που την κάνει ζουμερή χωρίς να πανιάζει

Μερίδες 12 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 45 λεπτά Θερμίδες 300 kcal Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά

Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με ένα υλικό έκπληξη που την κάνει ζουμερή χωρίς να πανιάζει

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Κόβουμε το ζαμπόν (ή τη γαλοπούλα) και το μπέικον σε μικρούς κύβους. Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με 20 ml γάλα. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με το μείγμα τυριού κρέμα, αφήνοντας κενό στις άκρες. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τυριών (γκούντα & μοτσαρέλα). Προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον, λίγο πιπέρι και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ανοίγουμε ελαφρώς το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε πάνω.

Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με ένα υλικό έκπληξη που την κάνει ζουμερή χωρίς να πανιάζει

Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με ένα υλικό έκπληξη που την κάνει ζουμερή χωρίς να πανιάζει

Ενώνουμε τις άκρες πιέζοντας με πιρούνι και τις περνάμε από κάτω. Πιέζουμε ελαφρά για να απλωθούν τα υλικά. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια σε κομμάτια χωρίς να κόψουμε τη σφολιάτα. Χτυπάμε το αυγό με 20 ml γάλα και αλείφουμε την πίτα. Κάνουμε μία μικρή τρύπα σε κάθε κομμάτι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με ένα υλικό έκπληξη που την κάνει ζουμερή χωρίς να πανιάζει

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Άλλες συνταγές για ζαμπονοτυρόπιτες που θα λατρέψεις:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr