Συνταγή με το ψωμί που περίσσεψε

Ψάχνετε μια συνταγή με το ψωμί που περίσσεψε; Φτιάξτε ψωμάκια στη τοστιέρα με σάλτσα, αλλαντικά ντομάτα και τυρί, σαν πίτσα.

    Υλικά

  • ψωμί Περίπου 6 φραντζολάκια

Η σημερινή συνταγή είναι από τις αγαπημένες μας και θα την φτιάξουμε με το ψωμί που περίσσεψε. Ψωμάκια λοιπόν γεμιστά με τυρί γκούντα, σάλτσα ντομάτας, πάριζα, σαλάμι αέρος, ντομάτα και πιπεριά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτά τα ψωμάκια είναι μία πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη παραλλαγή της πίτσας.

Γίνονται στη τοστιέρα μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό σημαίνει πως με λίγα και οικονομικά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε σε χρόνο μηδέν υπέροχα ψωμάκια που θυμίζουν πίτσα για τον μπουφέ, σαν ορεκτικό στο τραπέζι μας αλλά ακόμη και σαν κολατσιό για την δουλειά.

Δείτε ακόμα Light πίτσα με κιμά κοτόπουλο

Αν αντικαταστήσετε το σαλάμι αέρος και την πάριζα με γαλοπούλα, αυτά τα φραντζολάκια θα ήταν μία πολύ νόστιμη πρόταση και για το παιδικό πάρτι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή με το ψωμί που περίσσεψε.

Συνταγή με το ψωμί που περίσσεψε_

Εκτέλεση για την σάλτσα ντομάτας

Στην αρχή τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη και την μεταφέρουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα μας.

Εκτέλεση για τα ψωμάκια

Αφού αφήσουμε την σάλτσα μας να κρυώσει λίγο παίρνουμε τα ψωμάκια μας και τα κόβουμε στην μέση οριζόντια. Αλείφουμε σε κάθε φραντζολάκι ξεχωριστά λίγη σάλτσα ντομάτας.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την γκούντα, την πάριζα κομμένη σε λεπτές ροδέλες, το σαλάμι αέρος κομμένο σε λεπτές ροδέλες, την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες. Βάζουμε τα φραντζολάκια μας πάνω στην τοστιέρα και τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα από πάνω, Κλείνουμε την τοστιέρα και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά.

Συμβουλές

Η ποσότητα των υλικών διαφέρει ανάλογα τα γούστα μας και τα άτομα που θέλουμε να ταΐσουμε. Μπορούμε αντί για σπιτική σάλτσα να βάλουμε έτοιμη.  Μπορούμε να βάλουμε όποιο τυρί που λιώνει μας αρέσει. Για να προσαρμόσετε την συνταγή με το ψωμί που περίσσεψε, θα κόψετε τη φρατζόλα ψωμιού στα δύο και θα βγάλετε την πολύ ψίχα.

Συνταγή _με _το_ ψωμί _που_περίσσεψε_ Συνταγή _με _το_ ψωμί _που_περίσσεψε_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close