Συνταγή για σπιτική αυθεντική μαγιονέζα του Τσελεμεντέ με μόλις 6 υλικά καλύτερη και από του εμπορίου.
από τη φίλη μας Kaiti Vasilopoulou.
Αλμυρά κεκάκια με μαγιονέζα
Ο Νικόλαος Τσελεμεντές ήταν Έλληνας αρχιμάγειρας του 20ού αιώνα και οι συνταγές του μέχρι και σήμερα αποτελούν κορυφή. Οι περισσότερες συνταγές που φτιάχνουμε σήμερα και κάνουμε και τις παραλλαγές μας, βασίστηκαν στις συνταγές του Τσελεμεντέ. Σήμερα λοιπόν θα δούμε την μαγιονέζα του Τσελεμεντέ που θα σας ξετρελάνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μαγιονέζα από τον Τσελεμεντέ:
Εκτέλεση για την μαγιονέζα από τον Τσελεμεντέ
Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το αδιάλυτο εβαπορέ, την μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και το χτυπάμε μέχρι να πήξει. Βάζουμε την μαγιονέζα στο ψυγείο και μόλις παγώσει απολαμβάνουμε.
Νηστίσιμη μαγιονέζα
Tips για την μαγιονέζα του Τσελεμεντέ
Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα